Veien mot sikker plass fortsetter hjemme på Goodison

Da nærmer det seg nok en helg og heldigvis for oss, skal vi denne runden spille hjemme igjen på Goodison, og med mange norske Evertonians på tribunen. Vi som er igjen her hjemme i snøfylte Norge, får sitte håpefulle hjemme i sofaen og håpe at vi skal overliste tabellnabo Brighton.

Lørdagens motstander Brighton & Hove Albion, er på ingen måte noen lett motstander, selv om vi i grunn forventer en seier, det gjør i hvert fall undertegnede. Brighton kommer fra en rekke på 5 kamper uten tap, der de har klart uavgjort 1-1 borte mot både Southampton og Stoke, mens de på hjemmebane har slått West Ham 3-1, Swansea 4-1 og nå forrige helg slo de Arsenal 2-1. Så det er på ingen måten noen lett kamp vi står ovenfor. Brighton er som nevnt vår tabellnabo på oversiden 10. plass, og ligger på like mange poeng som oss, men har en litt bedre målforskjell. Det nyopprykkede sørkystslaget har prestert godt denne sesongen, men har også fått hjelp i et flere av de antatt bedre lagene har skuffet stort. Dette er en kamp vi er nødt til å vinne, så vi ikke slipper de lagene bak oss for tett innpå og blir direkte involvert i nedrykksstriden. Per dags dato ligger vi på 11. plass med 34 poeng, mens på 19. plass ligger Stoke bare 7 poeng bak oss, så det er på tide at vi setter inn høygiret og sikrer oss en habil sluttplassering i årets Premier League.

Det motsatte oppgjøret som ble spilt 15. oktober i høst, endte med en poengdeling med sifrene 1-1. I denne kampen var målscoreren for Brighton den franske teknikeren Anthony Knockaert, mens for Everton var det vår egen Wayne Rooney som utliknet på et straffespark på overtid i den andre omgangen. På bortebane denne sesongen var Brighton vunnet 2 ganger mot henholdsvis West Ham og Swansea, og fått med seg 4 uavgjortresultater, mens de har tapte 8 kamper. De har med andre ord ikke den mest imponerende bortestatistikken, men har i 3 av de 4 siste bortekampene fått med seg 3 uavgjortresultat, men et Everton hjemme på Goodison skal kunne levere et godt resultat.

På torsdagens pressekonferanse ble det bekreftet at de rutinerte herremennene Phil Jagielka og Leighton Baines er begge aktuelle for å returnere inn i en startoppstilling igjen, det er også argentineren Ramiro Funes Mori. Den argentinske landslagsspilleren har i det siste vært involvert i 3 U23-lagskamper, og er på Twitter en meget etterspurt og ønsket mann blant Evertonians. Noe annet som kom frem på pressekonferansen var Sam Allardyces ønske om å få fortsette i managerstolen på Goodison, sterkt imot hva norske Evertonians har utrykt på vår egen facebookside. Han la vekt på det at det var en lovnad om et lovende prosjekt på Goodison som lokket han ut av pensjonisttilværelsen. Han nevnte også det at han er jevnlig i kontakt med eier Farhad Moshiri, men han ønsket ikke å si noe i innholdet i disse samtalene, ettersom han mente dette var konfidensielt. Nå er det verdt å nevnte at nederlenderen Davy Klaassen figurerte i en Evertontrøye mandagkveld, da han og Ramiro Funes Mori spilte U23 kampen mot Swansea. Klaassen var på banen i 70 minutter og gjorde seg absolutt ikke bort, men var i grunn rusten. Men hva kan man forvente når man ikke har vært involvert i en kampsituasjon på år og dag.

Så nå gjelder det at spillerne bretter opp ermene og går utpå matta for å kjempe og vinne, ikke legge seg bakpå mot motstandere vi bør og skal slå. Og la oss nå håpe at Big Sam kommer med et laguttak som gir oss glede og engasjement, og ikke frustrasjon og skuffelse. La Cenk Tosun få bygge videre på det momentet han hadde i første omgangen mot Burnley, som i mine øyne var imponerende.

Ønsket lagoppstilling av undertegnede: Jordan Pickford – Seamus Coleman, Michael Keane, Ramiro Funes Mori, Leighton Baines – Idrissa Gana Gueye, Tom Davies – Theo Walcott, Gylfi Sigurdsson, Yannick Bolasie – Cenk Tosun

Kampen spilles lørdag kl 16.00, men vises dessverre ikke direkte hos TV2, men kan ses i opptak på TV2 Sport Premium kl 18.15. Dere som tar turen over til Liverpool, kos dere og la oss nå håpe dere får en positiv kampopplevelse. God kamp, COYB!

 

Lars Bjerkeset Andersen