Uavgjort - det var da noe..

Monday night football på Goodison Park. Marco Silva og Richarlison sa velkommen til sitt gamlelag, da Watford stod på andre banehalvdel. Og her skulle det skje mye.

Etter et kvarters spill med de ikke altfor store sjansene, skulle hjemmelaget ta første stikk. Coleman går innover i banen, sender en stikker igjennom til André Gomes, som åpner Watford-forsvaret. Spanjolen smeller ballen inn i feltet til Richarlison som har revet seg løs, og da blir det mål. Hans 8 mål denne sesongen. Det er imponerende av brasilianeren, som Barcelona snuser litt på. Om det er hold i det eller ei, er usikkert. Forhåpentligvis ikke.

Resten av omgangen er ikke mye å skryte av. Everton virker å være fornøyd med 1-0 ledelsen, og satser ikke altfor mye framover. Det må óg være lov å si at et veldig oppfinnsomt og spennende spill fra hjemmelaget uteblir til de grader. Tamt.

Etter pause skulle det derimot skje mer. 60 minutter gått, og tidligere Everton-spiller Gerard Deulofeu kommer inn for gjestene- til stor jubel fra hele Goodison Park. Tre minutter senere er han involvert i mål.

Deulofeu spiller gjennom, og så innlegg til Pereyra som skyter i stolpen. På returen står vår kaptein, som aldri klarer å stokke beina sine, og ballen triller inn til selvmål. 1-1.

Og plutselig smeller det igjen- for gjestene. Bare to minutter etter utligningen. Pereyra på ferde igjen, da han legger inn til Doucouré som rager høyere enn alle i feltet og stanger inn 1-2. Det gikk raskt unna, gitt.

De hektiske minuttene blir enda mer hektisk da Mina blir overfalt i straffefeltet til Watford, og STRAFFESPARK. Ingen tvil om hvem som lines opp til å ta den, da den alltid så sikre Gylfi Sigurdsson pleier å gjør dette så utmerket.

BOM! Ben Foster redder en tafatt straffe. Fortsatt 1-2. En liten kommentar til de minuttene: Fra Everton ledet, og til de misset straffe og låg under 1-2, ble det spilt 58 sekund effektiv fotball.

Det går mot Everton sitt andre hjemmetap denne sesongen, da overtidsminuttene tikker i favør (for dagen) grønntrøyene. De blå gir et siste forsøk, og får et frispart rett utenfor 16 meteren. Også bare:

BOOM! 2-2. Lucas Digne- vi visste han hadde en god venstrefot, men her overgår foten seg selv. Lemper ballen i en fin bue over muren, og Ben Foster får aldri reagert ytterligere.

Lagoppstilling:

EVERTON: J. Pickford, S. Coleman, M. Keane, Y. Mina, L. Digne, I. Gueye, A. Gomes, T. Walcott, G. Sigurdsson, Bernard, Richalison

Watford: B. Foster, J. Holebas, C. Cathcart, C. Kabasele, Kiko, Quina, A. Doucouré, R. Pereyra, K. Sema, I. Success, T. Deeney

Gule kort:Y. Mina (EVE), C. Kabasele, N. Chalobah (WAT)

Dagens beste: Lucas Digne. Jobber mye på venstreflanken og har noe kombinasjonsspill med Bernard og Gomes som skaper farligheter. Fortsatt syns jeg han har litt å gå på. Ser gjerne at han tar litt mer sjanser framover. Og når noen inni boksen kan omsette innlegg i mål, kommer franskmannen til å høste mye assists. Kan ikke klandres for noe bakover- verre med han på høgresiden derimot. Setter utligningen seks minutt på overtid med et frispark av høy, høy klasse.

Next match, please …

Nok en sånn «møkkakamp» hvor vi aldri får kampen inni vårt spor. Men allikevel er det helt innafor å få scoringen på slutten, slik at vi i alle fall får ett poeng. Neste kamp er en skikkelig test, da vi møter Manchester City borte. Vi må opp mange hakk fra de to hjemmekampene (Newcastle og Watford) vi har spilt nå, om vi skal ha nubbesjanse mot de lyseblå.