U-23 Everton-Portsmouth

Etter en tung tid i det siste med fattige 3 poeng på de siste 6 seriekampene, samt nederlag mot byrival Liverpool, og den forferdelige skaden til James McCarthy, fikk vi en etterlengtet positiv nyhet i dag. Seamus Coleman er tilbake.

Den irske høyrebacken fikk nemlig spilletid for U23 laget under David Unsworth i dag mot Portsmouth U23 på Goodison. Han spilte riktignok bare 58 minutter, men dette er et godt steg i riktig retning med tanke på å få den utrettelige backen tilbake i Premier League. Coleman var frisk og var mye med offensivt. Var ved noen få tilfeller litt rusten posisjoneringsmessig, men ganske naturlig etter å ha vært ute i over 300 dager.

Det var et godt Everton lag som slo Portsmouths U23 lag 3-0. Bassala Sambou, Nathan Broadhead, Antony Evans og Luke Garbutt var de 4 spillere som imponerte undertegnede gjennom hele kampen. Garbutt god offensiv og noen bra dødballer, Evans med god teknikk og godt driv på midtbanen og mange farlige avslutninger, og ute på vingen en leken Broadhead som koste seg med Portsmouth forsvaret. Han satte inn 1-0 målet etter et godt løp i bakrom og en god pasning fra Fraser Hornby.

2-0 kom ved Bassala Sambou som skrudde ballen oppe i det høyre hjørnet fra utenfor 16 meteren. 3-0 kom ved samme mann, som plukket opp en dårlig pasning fra Pompeys sisteskanse, og satte sikkert inn ballen i lengste hjørnet fra kanten av femmeteren.

Laget som startet: Mateusz Hewelt - Seamus Coleman, Morgan Feeney(C), Lewis Gibson, Luke Garbutt - Antony Evans, Beni Baningime, Dennis Adeniran - Bassala Sambou, Fraser Hornby, Nathan Broadhead
Benken: Nathangelo Markelo, Joe Hilton, Jose Baxter, Calum Dyson, Matthy Foulds.

Norske Einar Iversen var ikke med i kamptroppen til Unsworth i kveld.

Skrevet av
Lars Bjerkeset Andersen