Status før seriestart - men 3 uker før transfervinduet stenger

Som vanlig på denne tiden av året sitrer det godt i kroppen i påvente av en ny sesongstart. For en liten måned siden kokte det i blodet da signeringene haglet inn. Lukaku var uansett på lån og jeg orker ikke bruke mer tid på å diskutere med de som synes han ikke er god nok/ikke løper nok/føler seg større enn klubben etc. Fakta er at det er den beste spissen vi har hatt siden Gary Lineker. Ikke overraskende er det den spissen som har scoret mest siden samme mann - slike vokser ikke på trær. Det er derfor de koster en liten milliard i et helsprøtt transfermarked.

Som født pessimist er det greit å ta for seg det positive først. Vi har forvaltet pengene fra Deulofeu og Lukaku på en spennende måte. De som sier vi har gått bananas tar feil. I rene overgangssummer har vi knapt brukt en krone.

Jeg var veldig skeptisk til Pickford, men etter å ha lest om han og fått noen kamper under beltet så er jeg fornøyd. Vi har aldri hatt en keeper som er bedre med ballen i beina, det kommer fastlegen til å sette pris på. Vårt svakeste punkt de siste sesongene er betydelig forsterket - stort pluss.

Neste mann på listen er Michael Keane. Et fjell av en stopper som har gjort det tålig greit hittil. Min største bekymring er at han skal spille sammen med Ashley Williams, da går det fryktelig tregt. Med all respekt for Alan Stubbs og David Weir; det var et sant helvete å se de løpe og jeg håpet alltid at Yobo skulle komme inn på laget. Kanskje har Ronald sett det samme og gitt Jagielka ny kontrakt? Vi er totalt sett styrket i posisjonen, kombinasjonen av Keane inn og Funes Mori ute med skade gir store pluss.

Vi har også fått en nederlender ved navn Klaassen inn. Det er lett å se at han har bra blikk, en grei pasningsfot og god moral. Omstillingen til PL-fotball kan nok bli tyngre enn vi tror, håper virkelig han slår til, men jeg frykter det kan ta tid. 

Martina er stallfyll, kjekt å ha i Europa. Kul signering i Onyekeru og spennende ny mann i Sandro Ramirez. Sistnevnte har stort potensiale og har brukbar fart, det er mangelvare.

Rooney har kommet hjem. Han ser slankere ut enn på lenge og jeg tviler ikke på at sulten er der ennå. Om egenskapene på banen fremdeles er intakt er et større spørsmål.

Totalen sier at vi er et bedre lag på keeperplass og i midtforsvaret. En Baines som ikke er en ungfole lenger vil klare seg godt, men det hadde vært sunt med litt konkurranse. Coleman klarer vi ikke å erstatte, men jeg håper virkelig å se Jonjoe Kenny få mye spilletid der. Holgate er veldig svak fremover i banen og med et lag som har store mangler på fart og en typisk målscorer trenger backer som kommer høyt i banen for å støtte opp.

Sammen med en spiss for lite er definitivt manglende fart vår største akilleshæl. Lookman, Mirallas og Lennon har bra fart i tærne, men jeg tviler på at mer enn en av de vil spille i slengen. Det vil trolig komme flere spillere inn, kanskje en Gylfi? Han kan være svaret på dødball, men har ikke særlig med tempo han heller.

Situasjonen per i dag er at vi bør se etter hurtige spillere fremover, en cover på venstreback og helst en spiss som lukter mål av. 

Vi får glede oss ekstra over at så mange unggutter banker på døren til førstelaget, men det er ikke de som skal få oss opp til topp 6. Det spranget er langt, men kan tettes noe med 3 effektive handleuker. Det bør være midler tilgjengelig. 

Avslutningsvis kan jeg benytte anledningen til å si at jeg ønsker at Barkley blir. Hva som skjer inne i det hodet må du nok på forskningsnivå for å skjønne, men vi får nok et svar snart. 

Lykke til, måtte pessismismen få bank og optimismen spire når jeg skriver etter at transfervinduet er stengt.