Skikkelig krigeseier

Skikkelig krigeseier

Everton - Bournemouth (2-0)
  • 1-0, Kurt Zouma 61'
  • 2-0, Dominic Calvert-Lewin 90+4'
Everton – Bournemouth er en kamp hvor det alltid scores mye mål. I høst ble det 2-2, i en kamp som inneholdt et rødt kort til hvert av lagene. Forrige sesong ble det 2-1 til hjemmelaget i begge oppgjørene. Dagens kamp ble preget av to jevne lag som virkelig hadde lyst på 3 etterlengtede poeng.

Bournemouth var laget som kom best i gang, og holdt på å få en tidlig sjanse allerede etter noen få sekunder, men Bernard kom inn i siste liten og fikk unnverget dette. Etter 13 minutter kom dagens første store sjanse, og det var gjestene som stod for denne. Joshua King fikk kriget ballen til Junior Stanislas etter å ha fått brynet seg på Kurt Zouma. Stanislas spilte igjennom David Brooks, som måtte avsluttet med feil bein for hans del, noe Everton kan være glad for, ettersom avslutningen gikk i stolpen. 12 minutter senere var Stanislas selv som skulle få prøve seg. Bournemouth fikk frispark like utenfor sekstenmeteren, og avslutningen til vingen snek seg på innsiden av muren, men der var Pickford og fikk dyttet ballen ut til corner.

Everton skulle få prøve seg i første omgang de også. Etter 41 minutter, trykket Everton på etter corner, ballen havnet ute på venstrekanten hos Lucas Digne. Han leverte som vanlig et fantastisk innlegg som denne gangen fant panna til Michael Keane, dessverre gikk ballen på oversiden av tverrliggeren. Det var en første omgang mellom to jevne lag, hvor Bournemouth hårfint var det beste laget.

 

Starten av andre omgang forgikk inne på Bournemouth sin halvdel. Everton gikk rett i angrep fra avspark og forble inne på halvdelen i noen minutter. I det 48. minutt kom den største sjansen i denne perioden kom etter et innlegg fra Gana Gueye. Innlegget fant først panna til RIcharlison, men denne avslutningen ble blokkert. Brasilianeren tok returen selv, avslutningen gikk mellom beina på Ryan Fraser, men ble reddet på streken av Nathan Aké. Et par minuttere senere var det Bournemouth som skulle prøve seg. En corner ble svingt inn fra Ryan Fraser, ender opp hos stopper Steve Cook, som prøvde å styre innlegget i mål med hodet, men avslutningen landet oppå nettaket.  

Så skulle omsider målet komme. I det 61. spilleminuttet svingte Gylfi Sigurdsson inn en corner, den ble stusset gjennom feltet hvor Lucas Digne dukket opp. Han tok seg forbi Joshua King og ned til dødlinja før han for endte gang svinger et lekkert innlegg inn i feltet, og der dukker Kurt Zouma opp, og stanger inn sitt første mål for Everton.

Bare 3 minutter senere var Joshua King nære på å utligne for gjestene. Michael Keane satte inn en saftig takling på Ryan Fraser, ballen spratt derfra Kings vei, og nordmannen stormet mot mål, før han avsluttet med venstrebeinet, og skuddet gikk i nettveggen.  

Etter 76 minutter kom Everton på en overgang. Lookman vendte spillet over til Sigurdsson, som forserte videre ut mot høyrekanten, før han svingte et innlegg i retning Richarlison. Han kasta seg frem, men headingen gikk like utenfor mål. 6 minutter senere var Richarlison nok en gang farlig frempå. Gana Gueye vant ballen fra Joshua King inne på Evertons banehalvdel, derfra gikk det fort. Gueye fant Sigurdsson, som videre sendte Richarlison igjennom. Han ble presset nok av Steve Cook til at skuddet ikke ble bra nok, og gikk utenfor igjen.

Deretter var det en periode med mye kriging og små sjanser i det fæle regnværet i Liverpool i dag. 4 minutter på overtid skulle Evertonfansen få noe å varme seg på. Ademola Lookman kriget til seg ballen ute på venstrekanten, før han spilte ballen inn til en feilvendt Dominic Calvert-Lewin. Han la ballen igjen til Gueye som sendte igjennom Lookman på et touch. Lookman satte fart og fant Calvert-Lewin 45 grader ut. DCL satte ballen kontant nede i det venstre hjørnet, og sikret med det seieren for Marco Silvas menn.

Kampen bare preg av to jevne lag som var klare for å krige. Det var en kamp hvor Evertonspillerne virkelig ville vinne, de løp og kriget for harde livet. André Gomes kriget så mye at han levde på kanten i store deler av den andre omgangen, noen ganger var han i grunn over kanten også, men unngikk det røde kortet

 

Lagoppstilling: Jordan Pickford – Seamus Coleman, Michael Keane, Kurt Zouma, Lucas Digne – Gana Gueye, André Gomes – Ademola Lookman, Gylfi Sigurdsson(Yerry Mina fra 93), Bernard(Theo Walcott fra 78) – Richarlison(Dominic Calvert-Lewin fra 87) 

Gule kort: Michael Keane, Kurt Zouma, André Gomes, Bernard og Richarlison, alle Everton.

Dagens Evertonian: Her kan det nevnes 3 spillere. Michael Keane, Lucas Digne og Ademola Lookman, men valget faller til slutt på Michael Keane som var solid kampen igjennom og som kastet seg inn foran Dan Gosling sent i kampen for å unngå baklengs. Lucas Digne var solid defensivt og slapp ikke til mye på sin side i forsvaret, samt at han som vanlig var mye med fremover, og fikk en assist på 1-0 målet. Lookman var livlig og viste frem sitt tekniske repertoar ved flere anledninger, men kunne ved noen tilfeller sett mer opp for å finne medspillere i bedre posisjon. Fikk assist på det siste målet etter hardt arbeid. 

Neste seriekamp er bortekampen mot Southampton neste lørdag. 

COYB

Lars B. Andersen