Senket av mesterne

Etter to litt så som så hjemmekamper (mot Newcastle og Watford) var det duket for en av de tyngste borteturene i året. Tidligkampen i denne Premier League-runden: Etihad og oppgjøret mot Manchester City. Sant skal først sies, at på de tre siste møtene med mesterne på denne stadion har endt med uavgjort. Men så god som hjemmelaget har vært denne sesongen, visste vi at vi ville være heldige om vi fikk med oss noe fra denne.

Kampen ruller i gang. City ruller i gang. Det første kvarteret av oppgjøret triller hjemmelaget mye ball og Everton blir jagende mye imellom. Når vi først vinner ballen, prøves det på spill, men det går ikke mer en to-tre pasninger, før lystrøyene overtar kula og ruller på videre. Men etter 15 minutter spilt gjør Kyle Walker en sjelden feil:

Høyrebacken mister ballen til Lucas Digne, som løfter ballen inn på bakerste hvor Richarlison står. Brasilianeren har muligheten til å gå for det både på hode eller fot- han går for en volleyvariant, men ballen stryker over tverrliggeren. DER skulle det stått 0-1 på tavla. Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: Disse sjansene MÅ sitte om vi skal ha noe som helst sjans å ta poeng mot topplagene i ligaen. Fult mulig å score mål der.

City tar igjen over kula og ruller opp Guardiola-fotball sin. Få minutter etter Richarlison’s sjanse, er det spisskollegaen på motsatt lag som får muligheten. Det begynner med en fryktelig feilpasning av Mina, og da lar ikke Gundogan-Sane-Jesus seg be to ganger da de spiller seg fint igjennom et litt-på-hæla-bortelag og sistnevnte setter ballen i mål, 1-0.

Forresten: I førsteomgangen var ballbesittelsen 71% - 29% favør hjemmelaget. Andreomgangen skulle heldigvis endre litt på de tallene, for da er bortelaget mye mer med, selvom:

Like etter pause (5 minutt for å være presis) er Jesus på alerten igjen. Leroy Sané får ballen på hjørne av 16-meteren, og prikker den inn på hodet til spissen som gjør sitt andre for kvelden. 2-0 og City hadde kontroll.

Allikevel skulle det ikke videre bli totalt overkjøring. Like etter 2-0-scoringen gjør Marco Silva et dobbelbytte. UT med Coleman og Bernard- INN med Lookman og Walcott. Det skaper plutselig en helt ny dimensjon framover i banen, og det begynner å bli skummelt på kantene våre- med driblinger og fine løp.

MÅL: Åh jadda! Det er reduseringen som er et faktum. Lookman driver framover, videre til Gylfi- han blir stoppet og litt heldig ender ballen opp til Digne, som fra venstrekanten sleiser den inn i feltet, og DER er Dominic Calvert-Lewin som karatesparker ballen i mål. Og da våknet plutselig bortefansen til liv igjen, samt håpet om å få med seg ett poeng, muligens.

Så lenge det varte …

Rett etter 2-1-målet byttes Raheem Sterling innpå. Rett etter at Raheem Sterling er byttet innpå, scorer jaggu meg Raheem Sterling 3-1- UTGJORT. Fernandinho får ballen inni feltet, og legger den inn til City’s toppscorer, som får stå helt alene og stange den inn. Da skulle det bli, for å si det på den brutale måten, nærmere umulig å få med seg noe fra Etihad.

Everton skaper faktisk noen sjanser til, men når sjansene ikke omsettes i mål, er det håpløst å få noe ut av det på City’s fort. Jeg kan nevne en relativt stor (nok en gang) Richarlison-sjanse. Han får ballen rett utenfor boksen, men klarer ikke presse skuddet under tverrliggeren. Rett etterpå har Walcott en gigasjanse, men heller ikke det blir mål. DCL har også en, men ingen flere mål.

Det ender altså med tap mot Manchester City, som i skrivende stund er på toppen av tabellen. Liverpool møter Manchester United søndag.

 

Lagoppstilling:J. Pickford, L. Digne, Y. Mina, M. Keane, K. Zouma, S. Coleman, Bernard, A. Gomes, G. Sigurdsson, Richarlison, D. Calvert-Lewin

Gule kort: L. Digne, D. Calvert-Lewin

Dagens beste: A. Lookman. Jada, jada. Jeg er svak for Lookman, og alt det der. Men jeg syns det han leverer i dag, som innbytter (nok en gang), er imponerende. Han gjør, som han kan gjør, utfordrer og skaper ting ute på kanten og er delaktig i angrepet som fører til målet til DCL. Jeg blir meget overrasket om Lookman ikke er i startelleveren til neste kamp. Kunne òg gått for André Gomes, som alltid er trygg og rolig med ball- noe som hjelper veldig mot et City som spiser motstanderne opp med ballinnhav.

Travel periode i vente

City unnagjort, og det var fjerde av syvende kamp i en hektisk julemåned. Next up: Tottenham 23.des på Goodison. Deretter følger to bortekamper: Burnley og Brighton, også er vi på nytt år, med Leicester 1.januar. Tøffe uker, men ho-ho så gøy det er med fotball i jula.

Om en skal se litt positivt på tapet mot de lyseblå, er det vel at de tok poeng og gikk foran Liverpool på tabellen igjen.

 

Til neste gang: Ha en fin uke!

Marius S. Tollaksen

COYB!