Så er det i gang igjen!

Nå er det bare et døgn til verdens vakreste eventyr starter; skjønt det var ikke noe eventyr lenger da det var de samme klubbene som hele tiden vant. Dette snudde Leicester og selv om det er en solskinnshistorie av de sjeldne så jeg allerede mettet på den. Det vi kan ta med oss er at tiden for mirakler er heller ikke over i PL.

Vi sparket også vår manager på tampen av sesongen. Jeg skal ikke bruke særlig med spalteplass på Roberto, men heller benytte anledningen til å gratulere ham med ny jobb og ærbødigst be om at det belgiske fotballforbundet opplyser om hva de drikker: tar gjerne litt av det.

Det snakkes om en ny æra i Everton: Farhad Moshiri kom inn som aksjonær og er en rimelig velstående fyr. Det som virker enda bedre er at han faktisk ser ut til å ha en langsiktig visjon og plan for hvor klubben skal. Ved å spille i Premier League så har du automatisk toppgevinsten i Lotto – hver uke. Lag som West Ham, Crystal Palace og Southampton har plukket spillere fra en hylle som ikke har svart til kvaliteten i flere år. Denne trenden fortsetter og endelig ser det ut til våre blå også kan ta del i kappløpet. Beklageligvis betyr det £25-30M for middelmådigheter, men om verden har blitt slik så må en bare henge med. Det får heller være at det regner mye og Merseyside generelt ikke er det mest attraktive stedet å bo om en måler det opp mot London. Vi har en ny eier som vil bidra i tillegg til de inntektene vi allerede har og det blir veldig spennende å se om stadionprosjektet på North Docks vil la seg realisere. Om så skjer så vil ordet æra være mildt for å beskrive hva som skjer.

Velkommen også til Ronald Koeman. Ryktene sier at han var førstevalget og i utgangspunktet ikke var interessert, men at Moshiri ikke ga seg og fikk den han ville ha til slutt. Det borger godt for fremtiden, Ronald ser ut som en som stiller store forventninger til seg selv og de rundt seg. At han uttaler at spillergruppen bare er på 70% fysisk kapasitet av det de burde er en sterk påstand, dessverre er det stor sjanse for at det stemmer og vi supportere har en solid jobb med å smøre oss med tålmodighet til Koeman og apparatet har fått sette sitt preg på Everton.

Til slutt måtte vi også takke av John Stones. Et stort talent som jeg håper vil lykkes, godt mulig at håpet er litt større enn troen. Vi fikk uansett en vill avkastning på en spiller som per i dag ikke har bevist all verden, men som er såpass annerledes at han er spillende og har engelsk pass. Takk for pengene og velkommen til Ashley Williams. Om du ber en supporter beskrive EN type som har manglet de siste to år så er sjansene gode for at de ville sagt: en leder som kan gå foran og har evne til å vinne viktige dueller i begge bokser. Fasiten er hentet, på kort sikt en definitiv styrke.

Det er ennå noen uker igjen av overgangsvinduet og vi har alle store forventninger til Steve Walsh. Han gis mye av æren for at Leicester kunne gjøre en så god jobb og det populære trekløveret Vardy, Mahrez og Kante kan settes på hans konto. Keep up the good work!

Jeg er pessimistisk av natur og har ikke tro på at vi gjør de store sprangene på tabellen; alle rundt og foran styrker seg og det er stadig tøffere kamp om poengene. De fleste eksperter tipper oss på 8-11.plass og drita kjedelig som jeg er så er jeg enig per dags dato. På plussiden så har vi et rimelig greit kampprogram i starten og med god flyt og nye signeringer kan situasjonen bedres.

Barry var vår beste spiller forrige sesong, blir han det i år så har det meste gått på tverke.

Lykke til!