Robles reddet Everton

Everton tok med seg et poeng etter en kamp som kunne endt mye verre.

Av Theodor Karlsen

Det tok bare litt over seks minutter før Peter Crouch scoret sitt Premier League mål nummer hundre og sendte Stoke ledelsen. Ballen ble dunket langt opp i bakrom, og Evertons tre midtstoppere så ut til å være avslått. Everton presset høyt, og etter Pieters lange ball ble Holgate ble løpende etter Arnautovic. Ashley Williams valgte da å løpe opp i press mot Arnautobiv, noe som gjorde at Crouch ble helt ledig og enkelt kunne score kampens første mål.

I første omgang klarte Stoke flere ganger å trenge seg igjennom Evertons forsvar, noe som førte til flere en-mot-en situasjoner tidlig i førsteomgang. Robles rykket overbevisende ut og reddet Everton flere ganger, og Ronald Koeman kan takke sisteskansen for at Everton ikke ble liggende under med flere mål allerede tidlig i første omgang.

Annullert – og deretter ikke annullert

I kampens 40. minutt utligner Everton etter et innlegg av Seamus Coleman, som for øvrig spilte sin kamp nummer 200 i Premier League. Innlegget gikk via låret til Stokes Ryan Shawcross og i mål, men målet ble først blåst for offside på Lukaku. Etter en samtale mellom dommer og linjedommer, med Everton- og Stoke-spillere svermende rundt seg, ble dommerduoen enig om at det var mål likevel. Everton kunne altså gå inn i garderoben med et 1-1-resultat på resultattavla.

Mason Holgate, som ikke hadde sin beste dag mot Stoke, gikk ut samtidig som McCarthy kom inn i andre omgang. Everton gikk vekk fra 3-5-2-systemet, og ut over i andre omgang var Everton mer kompakt og mindre sårbar bakover. Mange Everton-fans vil nok likevel sitte igjen med en følelse av at det var for lite kampvilje og intensitet fra Evertons spillere.

Kunne vært mer

Everton var likevel svært nær å gå opp i ledelsen. Tom Davies kom umarkert løpende inn i boksen etter et innlegg fra Seamus Coleman, og fikk headet ballen med kraft mot mål. Stokes målvakt Lee Grant viste seg da frem med en reaksjonsredning av de sjeldne.

Lookman fikk 20 minutter på banen, og var nær en scoring han også. 19-åring viste seg godt frem, og beviste at han taklet Premier League-nivået. Schneiderlin taklet også sin første kamp fra start godt, og spilte godt spesielt i første omgang.

Stoke ble vanskelig motstand for Everton, og skapte flere farlige målsjanser, mye på grunn av et Everton-lag som ikke overbeviste. Saido Berahino var svært nær å sende Stoke opp i ledelsen i andre omgang, etter å ha sparket ballen over Robles. Funes Mori fikk da løpt bakover og nikket ballen vekk.

Kampen endte 1-1, men Everton kan trøste seg med at Manchester United, som ligger rett over de blåkledde, ikke økte forspranget etter ukens serierunde. Manchester Uniteds kamp mot Hull endte 0-0, og Jose Mourinhos menn ligger derfor fortsatt med fem poeng over Everton. 

Frustrasjon

- Ett lag som ikke vil vinne vinner sjelden. Meget skuffet over både taktikken og kvaliteten på det vi leverer i dag, skriver «Mr. Andersen» på Evertonfc.no sitt forum.

- Frustrerende match, men dette var helt 50/50. Lagene utligna hverandre, skriver «Haukland».

Idag var vi heldige med uavgjort. Dårlig match av oss, men å ta poeng på en dårlig dag er også en styrke i seg selv, skriver «misfic».

Les Evertonfc.no sine medlemmers meninger på forumet.