Reisebrev fra Goodison

Forrige sesong nærmere bestemt 4. desember var jeg på Goodison for første gang, og jeg ble forelsket med en gang. Det som førte meg til Goodison Park denne gangen var en tur med linjen jeg gikk på på Folkehøgskolen Sørlandet. Men denne gangen derimot, var det hjertet som førte meg tilbake til den blå delen av Liverpool, og denne delen dro jeg med meg en kamerat. 

Kameraten min har dessverre i mine øyne fulgt feil lag i England, og da vi bestemte oss for å dra på tur til England, var jeg fast bestemt på hvor jeg ville, og gjorde mitt i å overtale kameraten min, Steinar. «Du vil ikke til Manchester eller London du Steinar! Du vil til Liverpool og Goodison Park, du bare vet det ikke enda!". For det er noe helt spesielt med Goodison i mine øyne. Og det er som det sitatet av Alan Ball som er på nettsiden vår: "Once Everton has touched you, nothing will be the same!"

Etter å ha ankommet Liverpool med tog fra Manchester på formiddagen på fredagen, bærte det rett til supportersjappa på Liverpool One, hvor det må anskaffes nytt Everton utstyr. Undertegnede bestemte seg for hedre Dixie Dean, og kjøpe jubileumstrøyen med hans navn bakpå. Steinar valgte derimot å kjøpe en drakt som bærer det nordiske navnet Sigurdsson på ryggen, en spiller som 1 døgn senere skulle gjøre vårt opphold i Liverpool ganske så bra.  

Kampdag. 

Etter å ha overvært hjemmekampen mot Manchester United forrige sesong, hvor jeg hadde plass på den nedre delen av Howard Kendall tribuna, hvor stemningen var knall, var jeg fast bestemt på at jeg også denne gangen var det her jeg skulle tilbringe noen timer en lørdags ettermiddag i februar. Plassert like bak målet hvor alle målene til Everton skulle komme, midt inne blant stolte evertonians, skulle vi få se et Everton som var betraktelig mye bedre enn dagens motstander, Crystal Palace. 

Jeg er over gjennomsnittet glad i å komme tidlig til stadion på kampdag, både for å få med meg stemningen utenfor stadion, men også det å kunne følge med på at stadion fylles sakte med sikkert opp. Denne gangen ankom vi Goodison Park med taxi så mye som 2 timer før kampstart. Tiden var ikke vanskelig å fylle, først måtet vi selvsagt en tur innom supportersjappa, mye grunnet guffent Liverpoolvær måtte jeg gå til anskaffelse av en ny Everton lue, noe jeg igrunn ikke hadde noe imot;)

Deretter bar det inn i den lille fansonen som lå rett bak statuen av Dixie Dean, hvor det var intervjuer med personer rundt Everton in the community, som feiret sine 30 år denne dagen, og høydepunkter fra tidligere kamper mot Crystal Palace. Så bar det inn portene på ærverdige Goodison Park, i god tid før kampstart. Vi var så tidlig inne at det føltes som det var bare oss to og vaktene som var til stede, men da var det bare å sitte å observere at det sakte men sikkert skulle annonseres lagoppstillinger, at oppvarmingen skulle starte og at stadion skulle fylles opp, sakte men sikkert.

En relativt tettspilt førsteomgang ute det helt store, hvor et annulert Christian Benteke mål for offside, et farlig forsøk fra Gylfi Sigurdsson var det som var vært å merke seg, sammen med at Eliaquim Mangala og Seamus Coleman(i pausa) måtte ut med skader. 2. omgang derimot, skulle bli noe helt annet. En omgang med mye offensiv vilje fra Evertons side, noe som skulle føre til at taket på Goodison skulle løftes noen ganger. Ved første tilfelle er det vår islandske venn som skulle få ballen innenfor de hvite stengene. Sigurdsson mottar ballen utenfor 16, og avfyrer et skudd som går via en motstander før den treffer nettmaskene. 4 minutter senere, i det 51. minuttet, skulle to av de spillerene som har fått en del tyn i det siste ordne 2-0. Tom Davies får kranglet ballen frem til Cuco Martina, som legger inn, og der finner han Oumar Niasse som header ballen ned i det hjørnet som den kom fra, og med det kunne Niasse og Gana ta en liten dans. Forøvrig Cuco Martinas andre assist på to kamper. Så gikk det 15 minutter før vår egen Tom Davies skulle score sitt første mål for sesongen og med det løfte Goodison for tredje gang i dag. Jonjoe Kenny får lagt ballen inn i feltet til Oumar Niasse som får avsluttet, men avslutningen er litt for svak, men på returen dukker Sigurdsson opp og får pirket ballen inn igjen i boksen til Tom Davies som setter den enkelt i mål. 3-0! Men Crystal Palace måtte selvsagt få et trøstemål. Etter en hands av Ashley Williams på corner, og serberen Luka Milivojevic klarte så vidt å overliste Jordan Pickford, som var på ballen. 
Gi
Dermed endte kampen 3-1, og Everton tok en fullt fortjent hjemmeseier for 2. gang på rad, og har med det plassert oss på 9. plass 4 poeng foran Bournemouth og 1 poeng bak Leicester på 8. og 2 poeng bak Burnley på 7. 

Nok en gang ble jeg smeltet av møtet med Goodison Park, nok en gang skulle fansen hylle lagets spiss, denne gang Oumar, og nok en gang var det smekkfullt! For et syn! Takk for nå Goodison, I'll be back! ;)

COYB


Lars Bjerkeset Andersen