Poengdeling i skuffende opptreden mot naboen


Lagoppstillingen vist tydelig at gjestene hadde fokuset på Champions League oppgjøret mot Manchester City til uka ved å mønstre et tydelig b-preget lag, mens hjemmelagets oppstilling viste at Morgan Schneiderlin ble foretrukket fremover Idrissa Gana Gueye på midtbanen.

Et veldig defensivt Evertonlag la seg dypt fra første sekund, og ble i grunn liggende der frem til det gjenstod kvarteret på kampuret. Med det var det et b-preget Liverpool som fikk ta føringen på kampen og styre kampen slik de ville. Etter 15 minutter kom dagens første store sjanse, signert Liverpools Dominic Solanke. Det kommer et innlegg inn fra Clyne som Solanke ikke kommer helt på, men ballen går i Seamus Coleman og faller i beinene på den engelske spissen, som avslutter men Evertons sisteskanse er på rett sted til rett tid og redder med en go reaksjonsredning.


Evertons første store sjanse for dagen var signert Yannick Bolasie, som ellers i kampen leverte en forferdelig opptreden. Etter 23 minutter mottar den tekniske vingen ballen ute på venstrekanten, før han skjærer innover og fyrer av et veldig farlig skudd som ser ut til å skru inn i lengste hjørnet, men Loris Karius redder mesterlig. Noen få minutter senere var det James Milners tur til å skjære inn fra venstrekanten, men Jordan Pickford leverer nok en gang en herlig redning, og stillingen til pause blir med det 0-0.


Etter en ganske rolig start på omgang nummer 2, hvor det ikke er de helt store sjansene for noen av lagene, våkner Everton da det gjenstår 15 minutter på kampuret. Et innlegg fra Leighton Baines som har kommet frem på venstresiden, blir lagt inn mellom stopper og keeper, men Cenk Tosun får akkurat ikke satt tåspissen på ballen. 10 minutter senere, skulle Cenk Tosun nok en gang være farlig frempå. Et innlegg innfra Theo Walcott finner veien til tyrkerens hode, som blir forstyrret nok av Nathaniel Clyne så han ikke får satt headingen på mål, og det er heller ikke langt unna at Seamus Coleman klarer å få satt tåspissen på ballen. Rett i etterkant av dette mottar Dominic Calvert-Lewin inne i 16. meteren, og prøver å curle ballen i lengste hjørnet, men avslutningen blir dessverre litt for svak og går utenfor målet.


Dermed ender det 231. Merseyside derbyet 0-0, og rekken med kamper på rad uten seier mot de røde har nå blitt forlenget til 17 kamper. En kamp der Everton er solide bakover, hvor Jordan Pickford er viktig med et par viktige redninger, og Phil Jagielka og Michael Keane var bunnsolide foran han. Offensivt hadde vi ikke stort å komme med før i slutten av andre omgang, og spesielt skuffende var Yannick Bolasie i dag, som var mer back enn en kantspiller i dag.


Lagoppstilling(4-5-1): Jordan Pickford - Seamus Coleman, Phil Jagielka, Michael Keane, Leighton Baines - Theo Walcott, Wayne Rooney(Idrissa Gana Gueye fra 58), Morgan Schneiderlin, Tom Davies(Beni Baningime fra 80), Yannick Bolasie(Dominic Calvert-Lewin fra 62) - Cenk Tosun

Dagens Evertonian(s): Jordan Pickford og Michael Keane


Neste kamp er lørdag 14.04 borte mot Swansea klokken 16.

COYB

Lars B. Andersen