På tide å reise kjerringa!

Da skal vi for 2. gang på 1 uke forsøke å rette opp den forferdelige borteformen vi har lidd av. Dette «bortesyndromet», er ikke noe vi har slitt med bare denne sesongen, nei det er noe vi har slitt med under begge våre 2 foregående managere, Ronald Koeman og Roberto Martinez. Denne sesongen her ligger vi på en 18. plass på bortetabellen med 8 poeng fordelt på 1 seier 5 uavgjorte og 8 tap, kun slått av West Bromwich(7 poeng, 1-4-9) og Stoke(7 poeng, 1-4-9). I fjor havnet vi på en 10. plass på bortetabellen, da med 18 poeng fordelt på 4 seire, 6 uavgjorte og 9 tap. I sesongen 2015/16 som var Roberto Martinez sin siste sesong, endte vi også på en 10. plass på borte tabellen, da med 24 poeng fordel på 5 seire, 9 uavgjorte og bare 5 tap. Så i løpet av de siste 52 bortekampene i Premier League har vi tatt 50 poeng, noe som er 3 poeng mindre enn det Chelsea har tatt til nå denne sesongen, på bare 28 kamper. Til sammenligning tok vi i samme periode hele 92 poeng på 52 seriekamper hjemme på Goodison, og var i sesongen 2016/17 det fjerde beste hjemmelaget i Premier League med 13-4-2

Denne dagen skal Sam Allardyce og stallen ta turen nordover til Burnley for å bryne seg på Sean Dyche sine krigere. Med på turen blir ikke Ramiro Funes Mori. På fredagens pressekonferanse utelukket Sam Allardyce at argentineren er med i lørdagens tropp, og at han mest sannsynlig skal spille en kamp for U23 laget før han drar på landslagssamling for Argentina. En annen som ikke blir med mot Burnley er Eliaquim Mangala, som nylig gjennomførte en operasjon på skaden han pådro seg mot Crystal Palace. Sam Allardyce fortalte på pressekonferansen at vi mest sannsynlig ikke får sett Mangala på banen igjen denne sesongen, så da blir det med de 2 kampene for franskmannen denne sesongen. 3 forsvarsspillere som derimot er tilbake, og kampklare er trioen som til sammen har tilbrakt i overkant av 30 år på Goodison, nemlig Seamus Coleman, Phil Jagielka og Leighton Baines.

Det motsatte oppgjøret disse lagene imellom på Goodison Park endte med en 1-0 sier til Burnley etter en scoring av iren Jeff Hendrick. Forrige sesongen endte oppgjøret på Turf Moor med en 2 -1 seier til Burnley etter at Sam Vokes sendte hjemmelaget i føringen, før Yannick Bolasie utlignet, mens Scott Arfield sikret seieren på overtid. Oppgjøret forrige sesong på Goodison Park, endte med en oppskriftsmessig 3-1 seier til The Blues. Også i denne kampen scorte Sam Vokes for Burnley, mens Phil Jagielka, Ben Mee(selvmål) og Romelu Lukaku scorte for Everton.

La oss nå få en solid opptur, og spesielt på bortebane! Vi ligger per dags dato på 9. plass med 34 poeng, men rundt oss er det tett som hagl. Med seier her vil vi klatre opp á poeng med Burnley på 7. plass, mens på 8. plass ligger Leicester med 36 poeng(2 poeng mer enn oss), mens bak oss på tabellen ligger Watford på 10. plassen(33 poeng), videre følger Bournemouth(32 poeng) og Brighton(31 poeng).

Kampen går kl 13.30 lørdag, og sendes på TV2 Sport Premium.

God kamp og COYB!

Lars Bjerkeset Andersen