På tide å bryte en negativ rekke

Da skal vi for 3. gang denne sesongen prøve oss på det som dessverre er en sterkere byrival enn man helst skulle ønske. Lørdagens motstander har denne sesongen levert en meget offensiv spillestil, som i grunn tidvis har vært den rake motsetning av oss. Liverpool har denne sesongen blitt løftet frem av fronttrioen deres, Sadio Mané, Roberto Firmino og selvfølgelig Mohammed Salah. Der disse tre har scoret 9, 14 og 29 mål i serien, er våre tre mestscorende i Premier League, Wayne Rooney med 10 mål og Oumar Niasse med 7 mål. For å toppe det hele kommer de røde fra den andre siden av Stanley, fra en overbevisende 3-0 seier over serieleder Manchester City i Champions League denne midtuken, et lag vi tapte 3-1 mot hjemme på Goodison Park forrige helg. Dette blir nok dessverre en tøff batalje, men la oss nå håpe på at Sam Allardyce og resten av støtteapparatet har brukt uken godt på Finch Farm, så vi kan få en opptur og levere en solid opptreden.  

De foregående to oppgjørende denne sesongen har henholdsvis endt 1-1 og 2-1 i favør av Liverpool. I seriekampen på Anfield sendte Mohammed Salah de røde i føringen, før Wayne Rooney skulle utligne på straffe i den andre omgangen. I sesongens andre oppgjør, som var den tredje runden i FA Cupen, tok nok en gang Liverpool føringen. Denne gangen var det engelskmannen James Milner som sendte Liverpool i føringen med en scoring på straffe. Nok en gang skulle Everton utligne, og det var islendingen Gylfi Sigurdsson som tegnet seg på scoringslisten denne kvelden. Til forskjell fra oppgjøret i serien skulle vi ikke få med oss noe som helst fra oppgjøret. Debutanten Virgil Van Dijk stanget Liverpool i ledelsen på en corner i det 84 minuttet, og med det var Everton ferdig med cupspill for sesongen.  

Forrige gang Everton klarte å overliste Liverpool var den 17. oktober 2010, hvor godguttene Mikel Arteta og Tim Cahill sørget for en 2-0 seier hjemme på Goodison Park. Siden dette har vi nå gått 16 kamper på rad mot de røde uten vinne. På disse 16 kampene har 8 endt med poengdeling, mens de resterende 8 kampene har endt med tap for vår del. 2 av disse tapene var i FA Cupen. Det er på høytid av vi nå må bryte en negativ rekke mot vår egen byrival. I det som var vært en skuffende sesong, ligger vi faktisk på en 9. plass med 6 kamper igjen. Med 12 poeng ned til Southampton på 18. plass, som forøvrig har en kamp til gode, tyder det meste på at det skal kjempes om å beholde plassen på øvre halvdel. Derfor hadde det vært godt å fått et lysglimt og ødelagt den dårlige rekken. Men det er kanskje lettere sagt enn gjort, for prestasjonene mot lag på topp 7(Burnley + de 6 største) har vært begredelige. På 13 kamper har vi klart å få med oss stusselige 3 poeng, fordelt på uavgjortresultater mot Manchester City(B), Chelsea(H) og Liverpool(B). Etter lørdagens kamp har vi bare igjen kamper mot lag som er bak oss på tabellen.  

Mulig lagoppstilling:

Jordan Pickford – Seamus Coleman, Phil Jagielka, Michael Keane, Leighton Baines – Wayne Rooney, Idrissa Gana Gueye – Theo Walcott, Tom Davies, Yannick Bolasie – Cenk Tosun 

Kampen kan sees på Tv2 Sport Premium lørdag kl 13.30

COYB

Lars B. Andersen