Nytt år, nye muligheter

Everton - Leicester
58' Jamie Vardy 0-1

Dagens motstander Leicester har levert en god periode i jula, hvor de har slått både Manchester City og Chelsea, mens de gikk på et 1-0 tap mot Cardiff i deres siste kamp i 2018. Everton på sin side hadde i den samme perioden gått på to tap, henholdsvis det stygge tapet mot Everton, men også tap i 2018s siste kamp mot Brighton. I mellom disse to kampene leverte de blå en veldig solid opptreden på Turf Moor der de vant hele 5-1 mot Burnley. Det var et Everton lag som ikke har vunnet hjemme på Goodison siden 1-0 seieren mot Cardiff 24. november.

Innledningsvis var det en kamp som bar preg av to lag som hadde hatt en fin og underholdene nyttårsaften. Feilpasning på feilpasning hos begge lag, frem til dagens høyreback Jonjoe Kenny noterte seg for den eneste sjansen i første omgang, da et innlegg fra Lucas Digne gikk gjennom hele feltet, før Kenny hamret til fra hjørnet av sekstenmeteren. Dessverre for Everton traff ballen på utsiden av stanga, nære for vår egenproduserte høyreback. Foruten dette var det ikke stort annet å nevne fra den første omgangen, men unntak av at det var en meget svak omgang fra Everton, og da spesielt André Gomes og Theo Walcott, men heldigvis var Leicester enda verre.

Den svake første omgangen skulle ikke bli særlig mye bedre i andre omgangen.. Etter 57 minutter header Theo Walcott ballen bakover på banen, der kløner Michael Keane det til, og Ricardo Pereira trer Jamie Vardy i gjennom, og den engelske spissen setter ballen sikkert i mål. Everton klarer egentlig aldri å etablere noe særlig trøkk eller store sjanser. Cenk Tosun hadde et par avslutninger men klarte ikke å overliste Kasper Schmeichel. Leicester var nærmere 2-0 ved Harry Maguire enn hva Everton var nærmere poeng.

Dermed starter 2019 akkurat som 2018 avsluttet, begredelig og skuffende opptreden. Marcel Brands og Marco Silva må nå ut på overgangsmarkedet og huke inn en målscorer.

Lagoppstilling: Jordan Pickford - Jonjoe Kenny, Michael Keane, Kurt Zouma, Lucas Digne - Gana Gueye, André Gomes(Bernard fra 62) - Theo Walcott(Cenk Tosun fra 70), Gylfi Sigurdsson, Richarlison - Dominic Calvert-Lewin

Gule kort: André Gomes, Lucas Digne og Cenk Tosun(Everton), Jonny Evans(Leicester)
Dagens Evertonian: Skuffende forestilling av samtlige, men det eneste lysglimtet i undertegnede var en offensiv og tidvis solid(spesielt første omgangen) Jonjoe Kenny
 
La oss håpe laget reiser seg fort, og klarer å tette mer igjen bakover, og samtidig klare å skape mer offensivt.
COYB
Lars B. Andersen