Ny kamp, nye muligheter!

Etter nå å ha gått en halvannen uke uten kamp siden vi bare klarte uavgjort hjemme mot West Brom, skal vi nok en gang spille under flomlyset hjemme på Goodison Park, denne gangen er det Leicester City som tar turen onsdag kveld. Etter å ha bare tatt 2 poeng, begge for øvrig mot West Brom, på 5 kamper samt et nederlag mot Liverpool i FA-cupen, er det nå høyst nødvendig at Everton kommer tilbake på vinnersporet.

Onsdagens motstander, kommer fra en knusende 5-1 seier med et b-preget lag borte mot Peterborough i FA-cupen. I forkant av dette har laget gått ubeseiret i 2017, hvor de har tatt 7 av 9 poeng i Premier League. Leicesters beste spiller, Riyad Mahrez har på sin side i løpet av disse 3 kampene notert seg for 2 mål og 1 målgivende, og viser med det lovende form.

De foregående møtene mellom disse to lagene har endt med 2 seire til hvert av lagene. Det motsatte oppgjøret på King Power Stadium i høst, endte med en 2-0 seier til Leicester, hvor Jamie Vardy og Demarai Gray stod for målene. Forrige sesong derimot vant Everton begge oppgjørene i serien, 4-2 hjemme på Goodison hvor Romelu Lukaku x2, Tom Davies og Phil Jagielka stod for Evertons mål, mens Marc Albrighton og Islam Slimani scorte for Leicester. I det motsatte oppgjøret på King Power Stadium endte 2-0, hvor Kevin Mirallas og Romelu Lukaku stod på scoringslista. Leicester slo Everton 2-1 på Goodison Park i FA-cupen i fjor, hvor Ahmed Musa scorte 2 ganger for Leicester, mens Romelu Lukaku scorte for Everton også i denne kampen. Lagene har med det vært ganske jevnspilte de forgående oppgjørende, noe det trolig blir på onsdag også når lag nr 7 på tabellen møter nr 9. Og i jakten på seier er det godt for Everton å ha mannen som ble kåret til årets U21 spiller i England, Jordan Pickford, mellom stengene.

På mandagens pressekonferansen kom Big Sam med en gladnyhet, Seamus Coleman er endelig tilbake i en kamptropp for Everton. Luke Garbutt er også tilbake i troppen, noe som kanskje kan løse problemet vårt på venstrebacken. På pressekonferansen slo han også fast at Ademola Lookman ikke drar ut på lån i dette overgangsvinduet, grunnet at Aaron Lennon ble klar for Burnley forrige uke. Det kom også frem at Ramiro Funes Mori er tilbake å trener med troppen, men er ikke med på hele treningen, så argentineren nærmer seg å bli skadefri sakte men sikkert.

Lars B. Andersen