Møtte overmakten

Old Trafford (74.525)

Okei, bare for å ha det klinkende klart til å starte med: Å møte Manchester United på Old Trafford er en av de vanskeligste kampene i året. Everton har bare vunnet to av sine møter på denne banen i Premier League, og Everton er det laget United har både scoret og vunnet flest mot.

Men med Bryan Oviedo (av alle) som matchvinner i 0-1-kampen for fem år siden «friskt» i minne, var det håp om å få med seg noe positivt mot et United-lag som har sett rufsete ut i sesong-åpninga.

Everton har bygget seg opp en veldig fin seiersrekke i Premier League, da de tre siste kampene Premier League (Fulham, Leicester og Crystal Palace) har endt med seier. Søndag ettermiddag skulle de blå prøve å følge opp, mot Manchester United, på Old Trafford.

Før kampen ble det holdt ett minutts stillhet for de tragiske hendelsene i Leicester lørdag kveld, og i forbindelse med Remembrance Day.

Så var det duket for kamp:

1.omgang

Everton har mye ball i starten av kampen, og kommer til en del brukbare sjanser, men ballen ender rett i klypene til David De Gea hver gang. Deretter tar Manchester United mer og mer over, og produserer noen tilsvarende brukbare sjanser. Farlig frempå i mange anledninger, men Pickford står godt.

SÅ kommer den største sjansen hittil i kampen, da Anthony Martial (som skulle gjør livet enda surere for oss senere i kampen) spilles fri på venstrekanten. Franskmannen, med det dødelige touchet og det kvikke steget snurrer rundt med Gana, og blir felt- straffespark til Man Utd! Til tross for en Martial som jo legger litt ekstra i det da han blir felt, er nok dette et helt greit straffespark.

Paul Pogba tripper seg (i kjent stil) avgårde, og skyter straffen- redning av Pickford- men returen setter franskmannen enkelt i åpent mål. Provoserende tilløp, som hadde vært ekstra deilig å ikke slippe inn på. God redning av «Englands number 1».

PAUSE

2.omgang

Everton går rett i strupen på de røde djevlene etter hvilen, og kommer til en okei sjanse med Richarlison, men skuddet blir aldri noe mer enn bare nesten.

Noen få minutter senere smeller det andre veien. Mannen som ordnet straffespark i førsteomgang, Anthony Martial, får ballen på venstre vingen, går innover i banen og limer ballen i lengste hjørne, uttakbart for Everton sin sisteskanse. Lite øyeblikks magi- bare å ta av seg hatten. Om man har en, såklart.

Og med 2-0 på Old Trafford, såg mange kampen som kjørt.

MEN bare minutter etter lurer vår lille venn, Bernard, offsidefellen, og kommer alene med De Gea. Brasilianeren gjør alt rett: Finter ut keeper og skaffer seg åpent mål. Ja, altså: Nesten alt rett. Hadde han gjort alt rett, hadde det blitt redusering og stått 2-1. MEN, den gang ei. Bernard somler ballen bort og skyter i nettveggen- til bortefansens store fortvilelse. Denne blir nok ein Youtube-hit.

Det var vel sjansen Everton fikk til å få noe med seg hjem til Goodison Park, var nok en tanke som gikk gjennom mange sine hoder.

Pickford følger opp med noen glimrende redninger, noe som gjør at det fortsatt står 2-0 på resultattavla. United virker dog komfortable med kampbilde.

Og så..

STRAFFE! Nei, ikke enda et til hjemmelaget. Men joda, til bortelaget! Richarlison i fint driv mot mål, finter bort Chris Smalling, som må ty til ulovlige midler, da han feller Everton-spissen. Jon Moss dømmer helt korrekt straffe.

Gylfi Sigurdsson er sikker som bare han er, og sender Gea en vei og ballen motsatt. 2-1. Håpet lever! Fun fact: Gylfi har nå scoret fire mål PL-mål på Old Trafford. Bare Gerrard har flere (5).

Everton klarer dessverre aldri å sette inn en skikkelig sluttspurt, og da heller ikke Martial klarer å sette siste spiker i kista da han kommer alene med Pickford på overtid, ender det med ett-måls-tap. Og den vonde rekka mot «top six» blir utvidet til 19 kamper uten seier. Ny sjans til å bryte den om to uker!

 

EVERTON lagoppstilling: J. Pickford, L. Digne, K. Zouma, M. Keane, S. Coleman, A. Gomes, I. Gueye (Tosun 78’), Bernard (Lookman 62’), G. Sigurdsson, T. Walcott (DCL 78’), Richarlison

Manchester United lagoppstilling: D. Gea, A. Young, C. Smalling, V. Lindelöf, L. Shaw, Fred, N. Matic, J. Mata, P. Pogba, A. Martial, M. Rashford (Lukaku, 65’).

Gule kort: Smalling (MUN), Gana Gueye (EVE), Matic (MUN)

Kampens Evertonian: Jordan Pickford. Redder straffe (returen kan han ikke skyldes for), har mange gode redninger, deriblant en alene med Martial på overtid. Mange leverte under pari i dag.

Denne kampen er glemt allerede, og det deilige med fotball er at det som alltids kommer nye kamper, og nye muligheter til å snu om. I Everton sitt tilfelle, er det hjemmekamp neste lørdag mot Brighton. Helt innafor å slå tilbake der, altså.

Til da, ha en fin uke, felles Evertonians. Og husk..:

COYB!

Marius S. Tollaksen