Kveldens kamp

Etter å ha levert en overbevisende prestasjon og 2-1 seier mot Leicester hjemme på Goodison på onsdag, skal Big Sam og troppen nå bryne seg på Arsenal på Emirates på lørdag klokken 18.30. En Theo Walcott som i midtuka scoret 2 mål mot Leicester og som noterte seg for 1 assist i debuten mot West Brom, skal nå tilbake og lage trøbbel for sine gamle lagkamerater.


Et Arsenal lag som i januar måned røyk ut i FA-Cupen mot Championship laget Nottingham Forrest med siffrene 4-2, hvor vår egne Kieran Dowell noterte seg for både assist og mål. Arsenal har også vært involvert i Ligacupen den foregående måneden, hvor de spilte 0-0 borte mot byrival Chelsea, mens hjemmekampen endte med en 2-1 seier. I løpet av de 4 seriekampene Wengers menn spilte i januar har det endt med en uavgjort(2-2 hjemme mot Chelsea), en seier(4-1 hjemme mot Crystal Palace) og to tap mot henholdsvis Bournemouth(borte) og Swansea(borte) i forrige runde. Mest sannsynlig mønstrer Arsenal et sterkere lag til helgen, etter signeringene av Henrikh Mkhitaryan og Pierre-Emerick Aubameyang. Forsvarsrekken vår skal med andre ord få teste seg skikkelig.


Da lagene møttes på Goodison den 22. oktober nå i høst, ble vi regelrett overkjørt. Arsenal vant skudd statistikken 30-9, og ballbesittelsen 67,6%-32,4%, og ga seg ikke før de hadde vunnet 5-2. Målscorerne var for Everton: Rooney og Niasse, mens det for Arsenal var Alexis, Ramsey, Lacazette, Özil og Monreal som scorte. Oppgjørende lagene imellom forrige sesong endte med en 2-1 seier til Everton på Goodison, hvor Coleman og Williams scorte for hjemmelaget, og Alexis noterte seg for Arsenals eneste mål. Det motsatte oppgjøret på Emirates endte med en 3-1 seier til hjemmelaget, hvor Bellerín, Alexis og Ramsey scoret for de røde, men den belgiske blå, Romelu Lukaku, scorte for Everton.


I kveldens oppgjør håper Sam Allardyce å utnytte den defensive svakheten som The Gunners har, samt at Seamus Coleman og Theo Walcott klarer å bygge videre på det gode samarbeidet de hadde dem imellom mot Leicester. Seamus Coleman som leverte en veldig solid kamp, og spilte samtlige minutter, og avsluttet kampen med å ta et løp på 80 meter, for så å misse på en gjennombruddspasning. Det skulle vel i grunn bare mangle at han også skulle være for sliten i beina.


COYB