Komfortabel dag på jobb

Everton-Brighton

Goodison Park (38.966)

Lørdag, enda viktigere: kampdag. Goodison Park lå til rette for fest, som alltid. Brighton stod på andre banehalvdel. En viktig kamp på mange måter. Først og fremst var det viktig å slå tilbake etter nederlaget forrige uke på Old Trafford. I tillegg er The Seagulls et lag som vi bør, og skal, ta tre poeng mot om vi skal være å regne med «oppi der».

Everton stilte uendret lag for tredje kamp på rad. Personlig syns jeg Lookman burde fått sjansen for Bernard eller Walcott, som har vært svake de siste kampene. Men, Silva stoler på sine elleve startere. Og det er nå engang sånn at det er han som er sjefen, og han vi må stole på.

Når jeg skal sette ord på oppgjøret på Goodison Park denne ettermiddagen, kommer ordet «komfortabelt» umiddelbart i tankene. Ja, for det var det så absolutt.

1.omg:

Everton styrer fra start av. Første kvarteret domineres av de blå, og Sigurdsson har to relativt feite sjanser, som begge ender over og til side for mål. Mye bra spill, men litt for mange høye baller inn i feltet, som Lewis Dunk og tidligere Everton-spiller Shane Duffy rydder greit unna.

Klokka tikker 25 minutter, og Brighton får hjørnespark. Kurt Zouma gjør, som han så ofte har gjort denne sesongen, nemlig å rydde unna. Ballen ender i beina på Gylfi Sigurdsson, og Everton kjører kontra: Sigurdsson til Bernard-Bernard tilbake til Sigurdsson- Sigurdsson til Richarlison- og KLINK i mål! Brasilianeren limer ballen i nettaket bak en sjanseløs Matt Ryan. 1-0 Everton. Knallscoring!

Nå gynger Goodison Park..

Hjemmelaget prøver å feste grep om kampen, og jage mot scoring nummer to. Mange gode kombinasjoner på begge sidene. Walcott er dødelig når han skrur på tempo, og kommer til noen fine muligheter på vingen. Savner dog noen inne i feltet som kan dunke ballen inn. I stedet er det Dunk som gjør nettopp det, og som om få minutter skulle slå til i andre enden.

Brighton hjørnespark. Kort variant, så smelles ballen inn i feltet. Akkurat nevnte Dunk river seg løs fra markeringen av Zouma, og stanger inn utligningen. Unødvendig scoring. Den eneste duellen midtstopperkjempen tapte hele kampen- typisk.

Kampen roer seg, og lagene går til pause med like mange i målprotokollen.

PAUSE

2.omg:

Andreomgangen er ikke gammel da Everton går i angrep igjen. Først: Skremmeskudd fra Gueye og Walcott. Førstnevnte brenner til fra 16-meter- i stolpen. Sistnevnte får ballen fra Bernard (fra returen på skuddet til Gueye), som han skyter utenfor. Utrolig at det ikke blir mål der.

Everton fortsetter å pøse på, og det skulle lønne seg. En litt lang pasning til Gomes, ender litt tilfeldig hos Coleman, som knaller til- i MÅL! Og da er det lov å skli på kne og gjør noen hånd-gester som mulig (?) har en baktanke. Gwladys End, og resten av fortet takker og bukker. 2-1 Everton- Perfekt start på andreomgangen.

Så kommer ordet komfortabelt i tankene igjen. Everton styrer, og lar ikke Brighton komme til noe særlig til farligheter. The Toffees har kontroll.

77 minutt spilt, da bortelaget spiller ball. Dunk skal sende en pasning til sin midtstopper-kollega, men avleveringen er altfor svak og der jager en målkåt brasilianer. Spiss-Richarlison snapper opp, sender ballen forbi Duffy, og springer rundt og plukker den opp igjen på andre siden, før han passerer målvakt Ryan, og gjør det Bernard ikke klarte på Old Trafford forrige helg, nemlig å sette ballen i åpent mål. 3-1- kampen er spikra. Da må det være lov å dra frem «The pigeon dance». Dansende Richarlison scorer sitt sjette mål for sesongen- bare ett mål bak Hazard og Aubameyang.

Everton vinner med det sin tredje hjemmekamp på rad i Premier League. Neste kamp er en hard en- typen bortekamp, da vi reiser til London og møter Chelsea og Ross Barkley. Møtet med en gammel kjenning, som er i sitt livs form, men som gjerne må jekkes ned et par hakk. Dette kan bli en kul kamp.

 

Dagens beste: Idrissa Gana Gueye. Ja, jeg går for midtbaneterrieren. Han styrer og rydder opp i det meste midt på der, i fin harmoni med partner Gomes. De to har virkelig funnet tonen, og kan bare bli bedre og bedre. Vanskelig å komme unna Richarlison når han scorer to mål, men brasilianeren blir pakket mye inn på topp. Jeg går for Gueye.

EVERTON lagoppstilling:J. Pickford, L. Digne, K. Zouma, M. Keane, S. Coleman, A. Gomes, I. Gueye, Bernard (A. Lookman 68’), G. Sigurdsson (Y. Mina 90’), T. Walcott (DCL 85’), Richarlison

Brighton lagoppstilling: M. Ryan, G. Bong, L. Dunk, S. Duffy, B. Saltor, J. Izquierdo, D. Stephens, B. Kayal, A. Jahanbakhsh, S. March, G. Murray

 

Mye positivt å ta med seg til neste helg. Verdt å merke seg er at Kurt Zouma ikke kan spille mot Chelsea, noe som gjør at Yerry Mina kan få sin debut fra start. Colombianeren fikk noen etterlengta minutter på slutten mot Brighton.

Nyt uken fram til dess, felles Evertonians.

COYB!

05.11.18

Marius S. Tollaksen