Koeman vil prioritere Evertons unggutter

Ronald Koeman forteller at prestasjonene til Evertons tenåringer gjør at Everton kommer til å være mindre aktiv på overgangsmarkedet.

Av Theodor Karlsen

Både i 1-0-seieren over Crystal Palace i forrige kamp, og i 4-0-seieren over Manchester City, ble Ademola Lookman (19 år), Tom Davies (18) og Mason Holgate (20) brukt, hvor de to sistnevnte spilte fra start. Også Dominic Calvert-Lewin (18) har fått flere innhopp i år, i tillegg til å ha startet i 3-0-seieren over Southampton, hvor spissen måtte tidlig av etter en ankelskade.

Nå forteller Ronald Koeman til Mirror at nettopp prestasjonene til Evertons unggutter gjør at Everton er mindre aktiv på overgangsmarkedet.

- Mot City avsluttet vi kampen med tre spillere som er 18, 19 og 20 år gammel. Som manager føler jeg at jeg kan ødelegge utviklingen til en av våre egne ungdommer hvis vi signerer visse spillere, sier han til den engelske avisen.

- Jeg kunne signert noen navn, men om seks måneder fortjener kanskje en av våre unggutter å spille hver eneste uke, sier han.

Koeman har skrytt av prestasjonene til Tom Davies, Mason Holgate, Ademola Lookman og Domenic Calvert-Lewin dette året, og han påstår at han ikke har vært redd for å satse på ungguttene.

- Hvis en spiller er talentfull nok er mottoet mitt at han må få muligheten til å vise det. Men kanskje er det fordi jeg er nederlandsk og at jeg er vant med å kaste ungguttene ut i dypet, sier han.

Tidligere i karrieren har Ronald Koeman blant annet gitt La Liga-debuten til Manchester United-spiller Juan Mata. Juan Mata var en av Valencias unggutter da Koeman var manager i den spanske klubben.

- Jeg elsker å se unge spillere fra akademiet banke på døren. Jeg ønsker å gi dem støtte og selvtillit, sier han.