Hammers kommer på besøk

Da var omsider landslagspausen over for denne gangen, og Premier League vil med det igjen rulle over veldig mange tv skjermer rundt om i verden. For Everton betyr dette at Londonlaget West Ham kommer på besøk til Merseyside og Goodison Park på søndag. Den siste runden før landslagspausen inneholdt resultater hverken The Hammers eller Everton var særlig fornøyde med, ettersom Everton fikk bare 1-1 hjemme mot Huddersfield, mens West Ham røyk 1-0 hjemme mot nyopprykkede Wolverhampton. 

Til nå i sesongen har søndagens gjester gjort alt annet enn å overbevise. Etter 4 kamper ligger klubben fra øst i London sist, men 0 poeng på 4 kamper etter å ha møtt Liverpool borte(4-0), Bournemouth hjemme(1-2), Arsenal borte(3-1) og som tidligere nevnt Wolverhampton hjemme(0-1) i forrige runde. Dermed er det et sultent og revansjesugent Manuel Pellegrini lag som tar turen nordover for å bryne seg på de blå. Før søndagens kamp er Marko Arnautovic bortelagets toppscorer med 2 mål på 4 kamper. Faktisk er østerrikeren klubbens eneste målscorer denne sesongen hvis man ser bort fra 3-1 triumfen over AFC Wimbeldon i Ligacupen, der Issa Diop, Angelo Ogbonna og Chicharito stod for målene. 

På Everton sin side, så står vi etter 4 kamper med 1 seier og 3 uavgjortresultater, etter å ha beseiret Southampton i andre serie runde hjemme på Goodison Park. De tre foregående kampene har endt med 2-2 borte mot både Wolverhampton og Bournemouth, samt 1-1 hjemme mot Huddersfield sist. På Marco Silvas mannskap er det nysigneringen Richarlison som har puttet flest baller i mål med sine 3 mål. Rett bak bak på toppscorerlista følger Theo Walcott(2 mål), Dominic Calvert-Lewin og Michael Keane(begge 1 mål). Ligacupoppgjøret mot Rotherham på Goodison Park gjorde mål av Gylfi Sigurdsson og Dominic Calvert-Lewin(2 mål) for at Everton vant 3-1. 

Før søndagens kamp har Marco Silva gitt noen oppdateringer på den stadig økende skadelisten. Seamus Coleman sies å være ute i mellom 1-2 uker etter å ha måttet dra hjem fra landslagssamling med Irland. En annen som dro hjem fra landslagssamling er Idrissa Gana Gueye, men han ser omsider ut til å være klar for kamp. Det samme gjelder både Theo Walcott og Dominic Calvert-Lewin. Michael Keane og Phil Jagielka er begge ut til helga, det samme gjelder lånesigneringen Andre Gomes. Bernard og Yerry Mina er to stykker som ser ut til å kunne være en del av søndagens kamptropp ettersom Mina endelig er med på full trening etter overgangen fra Barcelona. En annen som er tilbake på trening etter skade, men som ikke er spilleklar enda, er James McCarthy, her ønsker klubben å være tålmodig etter en alvorlig skade

 På de 4 siste møtene mellom Everton og West Ham i Premier League, står Everton med 2 seire, 1 uavgjort og 1 tap. Det tapet kom til gjengjeld i siste serierunde forrige sesong, og med det tok West Ham siste stikk, da de vant 3-1 på London Stadium. Det første oppgjøret forrige sesong endte med en overlegen Everton seier 4-0 hjemme på Goodison Park, hvor Wayne Rooney scorte hele 3 mål, og overlistet blant annet Joe Hart fra midtbanen med et utsøkt langskudd. I Premier League sesongen 2016/17, endte oppgjøret på Goodison Park med en 2-0 seier til hjemmelaget, hvor Romelu Lukaku og Ross Barkley scoret Evertons mål. I det motsatte oppgjøret i London, ble det et målløst oppgjør. 

Dermed kan man med trygghet si at over de siste to sesongene har Everton hatt et lite overtak på Hammers, til tross for at guttene fra London vant det siste oppgjøret lagene i mellom. Kan forøvrig nevnes at Everton har vunnet de to siste serieoppgjørende på Goodison Park uten å slippe inn mål, kanskje kan vi håpe på det samme i morgen også. 

Kampen sendes på Tv2 Sport Premium på søndag kl 17
God kamp, og COYB!
Lars B. Andersen