God opptreden, tross bittert nederlag

Da var det omsider klart for det 232. Merseyside derbyet, og det var ikke noe kamp uten tempo og intensivitet som ble spilt på Anfield i dag.  

Liverpool gikk ut som de pleier under Jürgen Klopp, nemlig med høy intensivitet i pasningsspillet og presset sitt. Dette skulle innledningsvis skape store problemer for Everton som tydelig slet med dette høye tempoet. Tidlig i kampen fikk Sadio Mané ballen i bakrom, men avslutningen gikk heldigvis for Everton over målet til Jordan Pickford. Da det var spilt 20 minutter skulle Everton omsider få sin første sjanse, og for en sjanse det var! André Gomes vant ballen inne på banehalvdelen til Liverpool, og forserte fremover i banen, før han la ballen ut til venstre til Bernard. Derfra ble ballen svingt inn til Theo Walcott på bakre stolpe som gjør alt riktig å header ballen inn foran mål, der står André Gomes og venter, men headingen treffer Allison, før en liggende Gomes får ballen på hodet igjen, men denne gangen er det Joe Gomez som redder på strek før Gylfi Sigurdsson kaster seg frem i håp om å få sklidd ballen inn i mål, men det går dessverre utenfor.  

Ikke mange minuttene senere forsøker Firmino seg på avslutning like utenfor 16 meteren. Brasilianeren prøver å svinge ballen bort i det lengste krysset, men Pickford henger godt med og holder ballen. Like etter dette mister Gana Gueye ballen inne på egen banehalvdel, ballen ender opp hos Salah som spiller Shaqiri igjennom, men heller ikke sveitseren klarer å overliste den engelske landslagskeeperen som får avverget situasjonen.  

2 minutter ut i 2. omgang spiller Liverpool seg frem på sin høyrekant, før Wijnaldum spiller ballen inn i midten til Salah, som vender seg og forsøker å svinge ballen inn i det lengste hjørnet, men ballen stryker utsiden av mål. Trolig hadde Pickford vært på ballen om den hadde gått innenfor stengene. 5 minutter senere skulle Liverpool enda en kjempemulighet. Firmino demper ballen på brystet, før han lekkert spiller Sadio Mane igjennom, senegaleseren blir såpass forstyrret av Yerry Mina og Seamus Coleman, at han ikke klarer å få avslutningen på mål.  

Ademola Lookman som har kommet inn for Theo Walcott, mottar ballen ute til høyre fra Andre Gomes, dribler av en mann, vipper den mellom to andre, før han forserer fremover i midten, deretter finner han Bernard ute til venstre, som forsøker å curle ballen i lengste hjørnet, men får aldri nok skru i den avslutningen.  

Etter dette var det frem og tilbake, uten de største sjansene for noen av lagene, men så får Liverpool et latterlig mål. Ballen blir spilt opp av Alexander-Arnold, den blir headet unna i første omgang, før Van Dijk forsøker på et skudd, ballen flyr himmelhøyt og lander oppe på tverliggeren, hvor Pickford på et snålt vis redder ballen fra å gå ut, deretter spretter ballen en gang til oppe på tverliggeren før den faller ned i beina til Divock Origi og setter 1-0.  

Tiltross for dette drittmålet er det en god opptreden gjennomført av Everton, som på ingen måte ble overkjørt av Liverpool. I starten av kampen slet Everton litt med Liverpools høye tempo, men kommer seg godt utover i kampen og var farlig frempå i begge omganger.

 

Lagoppstilling: Jordan Pickford – Seamus Coleman, Michael Keane, Yerry Mina, Lucas Digne – Gana Gueye, André Gomes – Theo Walcott(Ademola Lookman), Gylfi Sigurdsson(Kurt Zouma), Bernard(Dominic Calvert-Lewin) - Richarlison

Gule kort: Shaqiri, Fabinho, Gomez(Liverpool), Gomes, Sigurdsson(Everton) 

Dagens Evertonian: André Gomes. Levert en god opptreden, hvor han i første omgang var en av få blå som hadde ro med ballen, og skapte farligheter flere ganger, og kriget godt fra seg.

Da er det bare å ta opp hansken igjen, og ta med seg det positive fra denne opptreden, som dessverre ble ødelagt av en tabbe av Pickford.

COYB
Lars B. Andersen