God kamp, tross nytt tap

Forrige sesong leverte Everton to forferdelige opptredener mot Arsenal, da de tapte henholdsvis 5-2 og 5-1, søndag var opptreden betraktelig mer oppløftende til tross for at poengene uteble.

Det var et revansjelystent Everton som gikk ut på Emirates Stadium for å reise seg etter et skuffende 3-1 tap hjemme mot West Ham i forrige runde, og de blå gikk ut i 100. Allerede i det det var spilt 1 minutt ble Dominic Calvert-Lewin spilt alene igjennom med Petr Cech, men istedenfor å enten sende ballen på tvers av feltet til Richarlison eller bare å avslutte, forsøkte den unge engelskmannen å runde Cech. Dette uten hell. Ved flere tilfeller senere i omgangen var den brasilianske vingen, Richarlison farlig frempå og satte den tsjekkiske sisteskansen på flere store prøvelser, men uheldigvis havnet aldri ballen i nettet bak Cech.

Lucas Digne var også farlig frempå da Everton fikk et frispark like utenfor 16 meteren. Franskmannen prøvde å skru ballen opp i det nærmeste krysset, men nok en gang måtte Everton konstatere at Petr Cech stod i veien. Theo Walcott, som var tilbake på Emirates som Everton spiller for 2. gang, sa i forkant av kampen at han hadde lyst til å imponere og var veldig sugen på å tegne seg på scoringslista, men dessverre var det ikke helt hans dag. Like før pause sendte Gylfi Sigurdsson Walcott igjennom på høyrekanten, men dessverre skulle en utrustende Petr Cech, nok en gang sette en stopper for Everton. Dermed ble stillingen halvveis 0-0, til tross for en stor Everton dominans.

11 minutter ut i 2. omgang gikk det som det måtte gå. Alexandre Lacazette mottok ballen fra Aaron Ramsey ute til venstre i 16 meteren, før han la ballen over på høyrefoten og dundra ballen inn i det lengste krysset via stanga bak Jordan Pickford. Bare 3 minutter senere måtte Pickford nok en gang plukke en ball ut av nettet. Denne gangen etter en scoring som skulle vært avblåst for offside. Mesut Özil mottok ballen ute på høyrekanten før han satte fart, og uselvisk som han er sendte han ballen videre til en onsideplassert Aaron Ramsey, som klarer å få dytta ballen videre til Pierre-Emerick Aubameyang, som hadde plassert seg soleklart i offside, noe linjedommeren hadde god sikt til å se. Aubameyang lot seg ikke be to ganger, og satte ballen i mål.

Etter dette var det et litt nedtrykt Everton lag vi fikk se til sammenligning med det vi så i første omgang, og forut for scoringene til Arsenal. Dette til tross, så produserte Everton flere muligheter der de kunne ha redusert, og kanskje også klart å utligne. Etter 71 minutter fikk Everton frispark ute på venstrekanten, og frisparket ble svingt inn av Gylfi Sigurdsson. Inne i boksen ventet Michael Keane, som fikk hodet på ballen, men nok en gang var Petr Cech på plass og reddet Arsenal. Like før slutt fikk også innbytteren Cenk Tosun en mulighet til å overliste den tsjekkiske sisteskansen, med heller ikke denne gangen skulle ballen havnet i nettet. Og med det ender kampen på Emirates 2-0 til Arsenal, til tross for et Everton lag som var til tider mye bedre enn vertene, og med bedre uttelling foran mål hadde vi kanskje fått med oss 3 poeng hjem til Liverpool. Spillemessig kan vi i grunn si oss fornøyd til tross for litt dårlig uttelling foran motstanders mål, men det var et Everton lag som var på høyde med Gunners, om ikke bedre. Dermed fortsetter rekka fra 1996 med kamper uten seier mot Arsenal i London.

Lagoppstilling: Jordan Pickford - Jonjoe Kenny, Michael Keane, Kurt Zouma, Lucas Digne - Gana Gueye, Tom Davies(C) - Theo Walcott(Bernard fra 72), Gylfi Sigurdsson, Richarlison - Dominic Calvert-Lewin(Cenk Tosun fra 72)

Gult kort: Lucas Digne
Dagens Evertonian: Richarlison - stod bak mye av det Everton skapte, og kunne skape noe på egenhånd. Har vært sårt savnet mens han var suspendert.

Da har vi ikke annet valg enn å se frem til neste serierunde, og forhåpentligvis ta med seg det positive fra kampen på Emirates, som til tross for resultatet var oppløftende. På lørdag kommer Fulham på besøk, og da får vi håpe at duoen Zouma-Keane er klare for å sloss med Aleksandar Mitrovic.

COYB
Lars B. Andersen