Frustrasjonens kveld

Goodison Park (39.350)

The Magpies hjemme på Goodison. Et Newcastle-lag som etter å ha fått en grusom start på sesongen, vant tre kamper på rad. På lørdag ble de til de grader satt ned på jorda igjen da de ble banka 0-3 hjemme for West Ham. Everton har hatt et bra tak på Newcastle da de siste 10 kampene har endt med 8 seire, 1 uavgjort og bare ett tap. Det skulle, og burde, legge scenen for en positiv opplevelse denne onsdagskvelden i Liverpool.  

Everton kjørte fra start. Mye ballbesittelse og et par halvsjanser. Newcastle klarerte og holdt unna. Også er det denne fotballen da, som av og til kan være så snål. Totalt mot spillets gang, smeller det fra bortelaget. Murphy får ballen på venstrekanten- en passiv Coleman rygger og rygger og får aldri stoppet et innlegg, som presist treffer Rondon, til 0-1. Svakt forsvarsspill over hele fjøla. 

Hjemmelaget tok mer og mer over, men sliter virkelig med å omsette i mål. Corner etter corner- men Newcastle header unna hver gang. Jeg har mistet telling på hvor mange cornere på rad vi har uten scoring nå, men det tallet er høyt. Også er det nettopp der vi produserer vår største sjanse i kampen: 

Corneren svinges inn, Mina går i duell og (tilfeldig og litt heldig) ramler den i beina på Richarlison, som setter inn utligningen. Brasilianeren sin 7 nettsus denne sesongen. Og da våkner Goodison for fult.  

Bare minutter senere får Everton en gigantsjanse til å gå i føringen. Lucas Digne gjorde, som han gjorde så mange ganger denne kvelden: lefset ballen inn i feltet og treffer en umarkert Cenk Tosun. Tyrkeren treffer den eneste plassen han ikke skal treffe, nemlig rett på keeper Dubravka og ingen scoring. Det hjalp ikke akkurat nevneverdig på selvtilliten til spissen. 

Andreomgangen gjenskapte førsteomgangen ganske greit: Mye Everton-spill, innlegg/cornere og Newcastle-klareringer. Det hadde selvsagt vært typisk å gått på en smell på slutten, da tidligere Everton-lånespiller Christian Atsu hadde to ganske svære sjanser til å sette 1-2. Men, som vi selv erfarte: Denne mannen er ingen avslutter.  

Frustrasjonens kveld var komplett. Det ender 1-1 på Goodison Park.

 

Lagoppstilling EVERTON: J. Pickford, K. Zouma, A. Gomes, G. Sigurdsson (T. Walcott 69’), L. Digne, Y. Mina, C. Tosun (Bernard 69’), I. Gueye, S. Coleman (K), Richarlison, A. Lookman (DCL 79’)

Lagoppstilling Newcastle: M. Dubravka, K. Sung-yueng, F. Schär, J. Lascelles (K), J. Murphy (Ayoze Perez 64’),S. Rondón (Joselu 74’), M. Diamé, F. Fernández, J. Manquillo, D. Yedlin, C. Atsu

 

Gule kort: M. Diamé, D. Yedlin, F. Schär, F. Fernández, C. Atsu (Newcastle)

 

Dagens mann: Andre Gomes. Mye svakt i dag- preget av for lite hvile, kanskje. Men portugiseren på midten viser i dag (igjen) ro med ballen i beina, og sprer baller rundt seg.

 

“Just one of them nights” som de sier på balløya. Det ender med poengdeling, men det som er greit i denne perioden av sesongen, er at det kommer kamper på rekke og rad. Vi trenger altså ikke vente lenge, for neste kamp er hjemme mot Watford allerede mandag. Et par dagers hvile, og guttene er klare for å reise seg og gå for tre poeng da.  

COYB!

Marius S. Tollaksen