Første serierunde unnagjort!

Da var endelig sesongen 2018/19 i gang for vårt kjære Everton. I serieåpningen tok vi turen til Wolverhampton og Molineux for å bryne oss på de portugisiske ulvene. I Marco Silvas første offisielle kamp i sjefsstolen på Goodison, fikk Richarlison debutere fra start, mens Leighton Baines tillit fremover nysigneringen Lucas Digne.

Etter å ha latt Wolves styre litt det første kvarteret, skaffer Richarlison frispark ute på venstrekanten etter å ha blitt sparket ned av Matt Doherty. Frisparket serveres av den solide venstrefoten til Baines, ballen finner veien til Willy Boly som prøver å klarere, men klarer bare å heade inn i Michael Keane, og ballen faller i beina på brasilianeren Richarlison som setter ballen midt i mål fra kort hold. Dermed scorer Richarlison i sin første offisielle kamp for Everton.

I etterkant av scoringen hadde Everton overtaket på kampen,men så blir Everton redusert til 10 mann etter 40 minutter spilt. Phil Jagielka får en dårlig førsteberøring, og i et forsøk på å få stoppa Diogo Jota fra å være alene med Pickford, ender kapteinen opp med å sette knottene i ankelen på portugiseren. Dermed ble det rett i dusjen før hvilen på den rutinerte engelskmannen. Det påfølgende frisparket på 18 meter satte midtbanegeneralen til Wolves, Ruben Neves, oppe i høyre kryss, og med det var stillingen 1-1 til pause.  

Etter en jevnspilt start på andreomgangen, hvor begge lag hadde sine muligheter, skulle imidlertid Evertons nr 30 nok en gang sende de blå i føringen. Cenk Tosun hadde tatt turen ut på venstrekanten, og fikk flikket ballen gjennom til Richarlison, som drar seg inn i banen og lekkert curler ballen nede i hjørnet bak Rui Patrico. Dermed har en av våre to nye brasilianere fått en god start i den nydelige blå drakta.

Så skulle imidlertid Wolves og Ruben Neves slå tilbake nok en gang. Etter å ha mottatt ballen ute til venstre på banen, legger Ruben Neves fantastisk inn på bakre stolpe, der Raul Jimenez dukker opp, og bringer Wolves tilbake i kampen. Dette skulle bli det siste bemerkelsesverdig som skjedde, og dermed ble det 2-2 og 1 poeng med hjem i seriepremieren

Lagoppstilling: Jordan Pickford - Seamus Coleman, Michael Keane, Phil Jagielka, Leighton Baines - Idrissa Gueye, Gylfi Sigurdsson(Mason Holgate fra 42), Morgan Schneiderlin - Theo Walcott, Cenk Tosun(Oumar Niasse fra 81), Richarlison(Lucas Digne fra 86)

Wolverhampton - Everton

16' Richarlison

43' Ruben Neves

66' Ricarlison

80' Raul Jimenez


Gule kort: Richarlison

Rødt kort: Phil Jagielka


Dagens Evertonian: Richarlison


COYB

Lars B. Andersen