Everton-Newcastle

Da var det tid for å ta fått på den 35 seriekampen vår denne sesongen, da The Magpies tar turen sørvestover fra Newcastle. Et fremadstormende Newcastle lag som virkelig har vært i vinden, skal prøve å overliste Jordan Pickford og resten av Everton. Det motsatte oppgjøret i høst, resulterte i en av våre ytterst få borteseire denne sesongen, da Wayne Rooney sikret en 1-0 seier på St James’ Park i desember. Et Newcastle lag vi i grunn har hatt god kontroll på over lengre tid, ettersom vi har vunnet 7 av de siste 8 Premier League kampene. Hjemme på Goodison Park har vi i løpet av de siste 13 kampene mot dagens motstander tapt bare en kamp, mens vi har vunnet 9 og delt poengene bare 3 ganger. Så hvis historien gjentar seg, noe vi for Guds skyld skjer, vil den gode rekken med resultater mot Newcastle forlenges.

Men noen enkel kamp blir det på ingen måte. Vi møter et så å si helt skadefritt Magpies lag, som kommer til Merseyside med 4 strake seire på rad, hvor den forrige var hjemme mot Arsenal. Rafael Benitez og Newcastle har levert meget imponerende prestasjoner etter årsskifte, da de på 12 seriekamper har tapt bare to kamper, og dette til gjengjeld mot Liverpool og Manchester City. De har på de nevnte 12 kampene vunnet 6 ganger, hvor 2 av seirene kom mot henholdsvis Manchester United og Arsenal, så det er på ingen måte et lag vi kan ta lett på som gjester Goodison i kveld.

Everton på sin side har siden borteseieren mot Stoke, gått 3 kamper på rad uten seier etter tap hjemme mot Manchester City, før det ble uavgjort mot både Swansea og Liverpool. Til kveldens kamp, da vi forhåpentligvis skal få en seier igjen, er vi nødt til å klare oss uten Gylfi Sigurdsson(kne), Eliaquim Mangala(kne), James McCarthy(brukken legg) og Mason Holgate(ankel), utenom disse skal alle være fit for fight og virkelig krige for sikre 3 poeng hjemme på Goodison Park. Dermed ser det i grunn ut til å bli en jevn batalje mellom naboene på tabellen, som begge er lystne på å langt på vei sikre seg en plass på øvre halvdel.

Mulig lagoppstilling: Jordan Pickford – Seamus Coleman, Phil Jagielka, Michael Keane, Leighton Baines – Idrissa Gana Gueye, Wayne Rooney – Theo Walcott, Tom Davies, Yannick Bolasie – Cenk Tosun

Kampen kan sees på Tv2 Sport Premium, med kampstart kl 21.00
God match, og COYB!

Lars Bjerkeset Andersen