Everton-Crystal Palace preview

Da var det nok en gang tid for for å snu kjerringa. Etter å ha blitt knust 5-1 mot Arsenal på Emirates forrige helg, skal Sam Allardyce og hans gutter være verter for Crystal Palace. 

På torsdagens pressekonferanse var Sam Allardyce veldig fornøyd med at det for første gang under hans tid i Everton er et få tall skadede spillere, hvor dessverre James McCarthy er ute med en langvarig skade. Maarten Stekelenburg og Leighton Baines nærmer begge seg å være tilgjengelige for førstelaget, og angående Baines snakkes det nå om at han kan være klar til kampen mot Watford (…..), om ikke det, så skal han kunne være tilgjengelig rett i etterkant. 

Allardyce valgte også å skryte av Evertons hjemmeform, som i løpet av de 2 hjemmekampene vi har hatt i 2018 har ført til 4 poeng totalt, i form av uavgjort mot West Brom og seier mot Leicester. Han var også veldig opptatt på det at han har oppfordret spillerne til å slå tilbake øyeblikkelig etter flausen forrige lørdag. 

Lørdagens motstander, de rød og blå fra London, Crystal Palace har til nå lagt seg på en 14 plass 4 poeng bak Everton. The Eagles har den siste tiden måtte se flere viktige offensive spillere havne på skadelisten, nemlig Bakary Sako og deres beste spiller, Wilfried Zaha. På grunn av dette sitter Londonklubben nå igjen med 3 offensive spillere, Andros Townsend, Christian Benteke, og den norske spissen Alexander Sørloth, som forøvrig kan få sin Palace debut mot oss på lørdag. 

Det motsatte oppgjøret tidligere denne sesongen på Selhurst Park endte 2-2, hvor Palace tok ledelsen to ganger(McArthur og Zaha), men Everton utlignet begge gangene(Baines og Niasse). Mens oppgjørene forrige sesong endte med 1-1 på Goodison hvor Lukaku og Benteke stod for målene, men på Selhurst Park sikret Seamus Coleman seieren for Everton med å score 1-0 i det 87 minutt. Det har med andre ord vært 3 jevne kamper disse lagene har spilt de siste to sesongene, og det blir nok ikke noe mindre spennende på lørdag. 

Kampen kan sees på TV2 Sport Premium kl 16.00. Undertegnede skal dog stå i regnværet på Howard Kendall tribunen og synge for full hals! 

God match, COYB!