Everton beseirer London for tredje kamp på rad

Everton beseirer London for tredje kamp på rad

Everton - Arsenal (1-0)
  • 1-0, Phil Jagielka 10'

Det var et Everton lag med to strake 2-0 seire i ryggen, som tok i mot et Champions League lystent Arsenal på Goodison Park i dag. Dessverre for Evertons del måtte en syk Michael Keane, som har vært solid i det siste, kaste inn håndkleet rett før kampstart, inn kom Phil Jagielka. Mannen som er 36 år og 233 dager gammel, og som har vært på banen for Everton i bare 3 kamper denne sesongen ble kastet inn i det, og etter 10 minutter kastet han seg virkelig inn i det. Etter et langt innkast fra Lucas Digne, stusser Jags ballen bakover i feltet, der knuser Dominic Calvert-Lewin Arsenalforsvaret i lufta, headingen går via Kolasinac før Phil Jagielka kaster seg frem og sender Everton i føringen.

Videre utover den første omgangen på Goodison holdt Everton godt unna, samtidig som de hadde et par halvfarligheter. Etter at Lucas Digne og Richarlison kombinerte, endte ballen opp hos André Gomes, men dessverre gikk skuddet over målet til Bernd Leno. Senere i omgangen var det Idrissa Gueye som skulle få prøve seg, men avslutningen var ikke det helt store. Et innlegg ender opp hos senegaleseren, men avslutninger er ikke der Gana er best, og ender opp med å sende ballen ut til innkast. 

Arsenal slet med å få produsert det helt store, og 7 minutter før pause var Everton nok en gang farlig frempå. André Gomes fant Gylfi Sigurdsson på kanten av sekstenmeteren, men avslutningen gikk dessverre rett på Leno, og med det ble pauseresultatet 1-0. 

Etter to bytter i pausen, var det et revansjelystent Arsenal som kom ut i den andre omgangen. Etter 47 minutter presenterer de to innbytterne seg. Aubameyang får ballen høyt oppe på Arsenals høyre side. Han legger inn i boksen til den andre innbytteren, Aaron Ramsey, som sender av gårde en heading som Jordan Pickford bokser tilbake til Ramsey, men han klarer ikke å få satt returen på mål. 

10 minutter senere er det en liten brasilianer som skal forsøke seg. Et langt oppspill finner veien til Dominic Calvert-Lewin som stusser ballen videre, så velger Maitland Niles å sende Bernard alene igjennom med Bernd Leno, men dessverre går avslutningen rett på tyskeren. Etter 70 minutter forserer Henrikh Mkhitaryan oppover venstrekanten, før han skjærer innover og forsøker å curle ballen inn i det lengste hjørnet, heldigvis styrker avslutningen på utsiden av stolpen. Bare minuttet etterpå er det de to målkongene til Everton som skal prøve å øke ledelsen. Richarlison stormer fremover på Evertons høyre side, før han lekkert sender en pasning mellom beina på Guendouzi, frem til Sigurdsson, men nok en gang går avslutningen rett på Bernd Leno. 

Da det gjenstår 10 minutter av kampen spiller Theo Walcott igjennom Bernard ute på venstrekanten. Fra skrått hold går avslutningen for endte gang rett på den tyske sisteskansen til Arsenal. Og med det ebber kampen ut i en 1-0 seier for Everton, som med det har vunnet 3 strake kamper uten å slippe inn noen baklengs. Samtlige 3 kamper har vært mot Londonklubber, og begge hjemmeseirene har vært mot Champions League jagende lag. 

Lagoppstilling: Jordan Pickford - Seamus Coleman, Phil Jagielka, Kurt Zouma, Lucas Digne - Idrissa Gueye, André Gomes - Richarlison(Theo Walcott fra 79), Gylfi Sigurdsson(Tom Davies fra 90), Bernard(Ademola Lookman fra 88) - Dominic Calvert-Lewin

Gule kort:
André Gomes(Everton), Mattéu Guendouzi, Shkodran Mustafi og Nacho Monreal(Arsenal)

Dagens Evertonian: Dominic Calvert-Lewin. Jobber sokkene av seg, er en trussel og skaper sjanser og rom til spillerne rundt seg. Plager Arsenal stopperne gjennom hele kampen, og er nest siste Evertonspiller på scoringen. Viser seg å passe veldig godt inn i Marco Silvas taktikk. 

COYB!
Lars B. Andersen