Everton-Arsenal: Nok en nitrist opptreden

I Sam Allardyce sin kamp nummer 500 i Premier League skulle vi for andre gang denne sesongen bli ydmyket av Arsenal. Et Arsenal som har levert et godt overgangsvindu med signeringer av Pierre-Emerick Aubameyang og Henrikh Mkhitaryan som begge som levere gode prestasjoner, dessverre for oss. 

Kl 18.49, var kampen i grunn allerede avgjort. Et Arsenal som gikk ut i hundre, tok ledelsen etter bare 6 minutter da nyervervelsen Mkhitaryan la inn i boksen, og Mangala bommet på ballen, før Aaron Ramsey fikk en lett jobb med å sette ballen i nettet bak Pickford. Og det skulle ikke gå mer enn 8 minutter før neste ball lå i nettet. En corner slått inn fra Arsenals venstreside av Mesut Özil traff panneluggen på den tidligere Everton spilleren Shkodran Mustafi, som headet ballen videre til Laurent Koscielny på bakre stolpe, som løp seg altfor lett vekk fra Michael Keane, og satte ballen i nettet. Bare 5 minutter senere satt spikeren i kista. Aaron Ramsey mottar ballen fra Iwobi utenfor 16 meteren og klemmer til, ballen går via Eliaquim Mangala på veien til nettet. Men Arsenal var ikke ferdige med å overkjøre ett nitrist Everton. Etter 37 minutter skulle Aubameyang få sin første scoring for Arsenal. En offsideplassert Aubameyang blir spilt igjennom av Mkhitaryan og chipper elegant over vår sisteskanse, og 4-0 til pause var et faktum.

Etter pausen la Everton om fra 5-2-3 til 4-2-3-1, som viste seg å være merkbart bedre. Med denne formasjonsendringen måtte Michael Keane vike til fordel for Tom Davies. Etter 51 minutter vinner Everton ballen høyt i banen, og ballen havner ute hos Theo Walcott på høyrekanten som leverer et nydelig innlegg mellom forsvar og keeper, som til slutt finner Niasse, men den ikke så målfarlige spissen klarer bare å treffe stolpen. Etter 64 minutter skulle vi omsider få vårt eneste trøstemål i kampen. Everton bygger opp et godt angrep som til slutt finner Cuco Martina ute på venstre siden, som legger inn i boks hvor innbytter Dominic Calvert-Lewin slår både Niasse og Kolasinac i lufta og header inn i det venstre hjørnet. Men etter 74 minutter skulle Aaron Ramsey nok en gang sette ballen i nettet bak Jordan Pickford. Calvert-Lewin som egentlig burde ha skjermet ballen ut til innkast, bestemmer seg istedenfor å takle ballen i retning av to Arsenal spillere, deriblant Mkhitaryan som finner Ramsey inne i boksen, og som med det setter sitt tredje for dagen. 

Dagens beste Everton spiller: Tom Davies. Kom inn i pausen da Everton la om til 4-2-3-1, og la seg bak Niasse. Davies ville mye fremover, og med godt driv og vellykkede pasninger, var han med på å heve Everton fra den elendige første omgangen.

Evertons lagoppstilling(5-2-3): Pickford - Kenny, Keane, Williams, Mangala, Martina - Gana Gueye, Schneiderlin - Walcott, Niasse, Bolasie 

Innbyttere: Tom Davies inn for Keane i pausen, Dominic Calvert-Lewin inn for Walcott etter 61, Cenk Tosun inn for Niasse etter 78

Kan for øvrig nevnes at utleide Ademola Lookman sikret en 1-0 seier for RB Leipzig, da han kom inn etter 78 minutter og scoret vinnermålet i det 88 minutt.

Lars Bjerkeset Andersen