Endelig kamp igjen!!

Da skal vi endelig sparke i gang den første offisielle kampen denne sesongen, og i år, imotsetning til i fjor, starter vi på bortebane. Marco Silva og resten av Everton har tatt den ca 125 km lange veien sørøstover for å bryne seg på de nyopprykkede «portugiserne» Wolverhampton.  

Ulvene fra midten av England ledes av portugiseren Nuno Espirito Santo, og var overlegne i fjorårets Championship hvor de endte opp på 99 poeng, 9 poeng foran Cardiff. Wolverhampton ble drevet frem av Ruben Neves, som før fjorårets sesong ble signert fra Porto. Neves som nå har blitt 21 år er regnet som et kjempestort talent, og har blant annet vært kaptein for Portos førstelag flere ganger. En annen spiller som var med å dra lasset forrige sesong var portugiseren Diogo Jota. 21 åringen var forrige sesong på lån fra Atletico Madrid, et lån som i sommer er gjort permanent, og scorte hele 17 mål i løpet av sesongen. I løpet av sommeren har Wolverhampton hentet ytterligere spillere som skal hjelpe til for å heve kvaliteten. Blant disse spillerne som har ankommet denne sommeren finner vi den portugisiske landslagsduoen Rui Patricio og Joao Moutinho, vi finner Leander Dendoncker som var med for Belgia i årets VM, og vi finner den spanske vingen Adama Traore som hadde overlegent flest vellykkede driblinger i fjorårets Championship. Dermed blir det på ingen måte noen walkover for Marco Silva og hans menn i den første offisielle kampen.  

Forrige gang disse lagene møttes i Premier League var helt tilbake i sesongen 11/12. I den første kampen som fant sted foran 33 953 tilskuere på Goodison Park, skulle Everton gå seirende ut av duellen med sifrene 2-1. Wolves tok ledelsen i det 37. minutt på straffe ved Stephen Hunt. Minuttet før lagene gikk til pause skulle imidlertid Phil Jagielka utligne for Everton, assistert av Leighton Baines. Nevnte Baines skulle også sikre seieren for de blå denne dagen. I det 83. minutt skulle han ta veien opp til straffemerket for å sende inn i nettet bak Wayne Hennessey i Wolves målet. Dermed endte kampen 2-1 til Everton. En kamp hvor Everton mønstret et lag bestående av blant andre Leon Osman, Tim Cahill, Tony Hibbert og Marouane Fellaini. I det motsatte oppgjøret på lørdagens arena Molienux, ble det en målløs affære foran de 25 466 personene som hadde møtt opp.  

I lørdagens kveldskamp kan det også godt hende vi får sett flere av Evertons nykommere entre matta i sin første offisielle kamp. På fredagens pressekonferanse uttalte Marco Silva at hverken Bernard eller Yerry Mina vil spille, det samme med André Gomes som er ute med en muskelskade i ytterligere 3 uker. Dermed er det bare Lucas Digne og Richarlison av nysigneringene som er aktuelle for en plass i startoppstillingen i serieåpningen.

Mulig startoppstilling: Jordan Pickford - Seamus Coleman, Phil Jagielka, Michael Keane, Leighton Baines - Idrissa Gueye, Morgan Schneiderlin - Theo Walcott, Gylfi Sigurdsson, Richarlison - Cenk Tosun

La oss håpe på en positiv start i kampen som starter kl 18.30 på lørdag, og sendes på Tv2 Sport Premium.


God kamp, COYB!

Lars B. Andersen