Endelig ble det seier!

En etterlengtet opptur for Everton, da vi fikk et gjensyn med både Leighton Baines og Jagielka i startoppstillingen, og i andre omgangen fikk vi også se Davy Klaassen tilbake på banen. 

Lørdagens oppgjør mot tabellnabo Brighton skulle vise seg å bli en kamp fylt med gode prestasjoner, 2 mål, og en etterlengtet "cleen sheet". Med en lagoppstilling som bestod av en solid bakre femmer(forsvarsrekka + Pickford), energi og krigerevne på midtbanen, kjappe og tekniske vinger, og en tyrker som har funnet formen. Sam Allardyce mønstret for første gang på år og dag, et lag som i mine øyne skapte glede og optimisme, og det viste seg at denne elleveren virkelig ville vinne i dag. 

Everton fok føringen av kampen ført an av en livlig Yannick Bolasie. The Toffees hadde flere farlige sjanse i løpet av den første omgangen den største signert en ivrig kongolesisk ving. En corner slått inn fra venstre fra Gylfi Sigurdsson, som Brightonkeeper Matthew Ryan feilberegner faller ned ved bakre stolpe, og der dukker Bolasie opp og får en fot på ballen, som stryker stolpen. 10 minutter senere skulle Bolasie få enda en mulighet til å sende de blå opp i føringen. Etter et frispark slått av Phil Jagielka fra dypet som ble stusset videre fra Brightonstopper Shane Duffy, lurer Yannick Bolasie vekk fra markeringen fra Schelotto men headingen fra vingen traff ikke mål. Dermed var stillingen til pause 0-0, etter en omgang der Everton var klart best, og et Brighton som så ut til å være klare for å forsvare seg til 1 poeng. 

10 minutter ut i den andre omgangen skulle Bolasie få vise frem sine ferdigheter. Etter å ha skjært inn fra venstre vingen og vist prov på sine tekniske egenskaper, la Bolasie inn et strålende innlegg mot bakre stolpe hvor Theo Walcott og Gaetan Bong dukket opp. Walcott forstyrret venstrebacken så mye at backen ender opp med å sette ballen i eget nett, og sender Everton opp i føringen 1-0. 

Etter 76 minutter skulle kveldens andre og siste scoring. En offensiv Leighton Baines tok med seg ballen fremover, og spiller vegg med den tyrkiske spissen Cenk Tosun, før Baines legger ballen inn i boksen langs bakken, der dukker tyrkeren opp igjen og setter ballen kontant i mål via tverrliggeren. Han scorte med det sitt første mål på Goodison Park, og sitt andre mål på to kamper. 

Like etter scoringen skulle Brighton bli redusert til 10 mann da franskmannen Anthony Knockaert fikk marsjordre for å ha satt inn en tåpelig tofotstakling på Leighton Baines ute ved sidelinjen. Everton skulle få en mulighet til å øke til 3-0. En ball spilt i bakrom mot Dominic Calvert Lewin, som prøvde å runde Shane Duffy, men i forsøke på det blir den unge engelskmannen lagt i bakken, og dermed straffespark til Everton. Wayne Rooney gikk frem, men dessverre ble han overlistet av en god Matthew Ryan. Dermed ble stillingen 2-0 i en meget godt gjennomført kamp av Everton, hvor vi fikk gjensyn med Leighton Baines og Phil Jagielka som leverte 2 veldig gode prestasjoner. Vi fikk også et gjensyn med nederlenderen Davy Klaassen, som fikk en veldig god mottakelse da han entret matta etter 84 minutter. 

Lagoppstilling: Jordan Pickford - Seamus Coleman, Phil Jagielka, Michael Keane, Leighton Baines - Wayne Rooney, Tom Davies(Davy Klaassen fra 84) - Theo Walcott(Dominic Calvert Lewin fra 73), Gylfi Sigurdsson, Yannick Bolasie(Mason Holgate fra 78) - Cenk Tosun

COYB

Lars B. Andersen