En for framtida

En for framtida

Det er kveld i Liverpool. Vinterkulden har for lengst begynt å trenge på. En fin rødfarge brer seg over himmelen, og julelysene skinner opp stemningen i den ellers blå byen. Ved pariserhjulet på Albert Dock har jeg avtalt å møte en kar som, for øyeblikket, lever drømmen. En drøm nesten alle unge fotballspillere har, en drøm som de ytterst få får realisert- nemlig å spille i det store utland.

Einar Iversen- en 17 år gammel gutt fra Stord i Hordaland. I fjor sommer flyttet han til Liverpool for å spille for Everton. Nå spiller han på U18 laget til blåtrøyene, og har blitt utnevnt til lagets kaptein.

Fortell litt om din oppvekst med fotball. Når skjønte du at du hadde noe andre ikke hadde, og når tenkte du at vi ville satse?

-       Jeg begynte å spille på lag når jeg var 6 år, og skjønte vel ganske kjapt at jeg var ganske god til dette. Etter hvert som årene gikk ble jeg bare bedre og bedre. Jeg tenkte tidlig at jeg ville bli fotballproff, slik som mange andre drømmer om når de er yngre.

Du får en telefon fra England. Hva skjer?

-       Jeg var 14 på det tidspunktet. Jeg skulle på en talentleir, og der var en speider fra Everton som så meg. Jeg fikk komme over å trene i England, og tilbake igjen da jeg var 15. Også signerte jeg da jeg ble 16. Det var jo litt skummelt, men mest kjekt.

Hvorfor Everton?

-       Jeg hadde andre alternativ, men Everton var den første klubben jeg reiste til. Jeg likte meg der, og skjønte ganske tidlig at var det en klubb jeg skulle signere for, så var det Everton. De er jo kjent for å være god med unge spillere.

Ser du for deg en framtid i Everton?

-       Ja, det håper jeg på. Litt avhengig av om jeg får videre kontrakt med klubben eller ikke. Det får vi vite rett før eller rett etter jul. Hele laget sin kontrakt går ut til sommeren, så vi får vite hvem av oss som får fornya kontrakt eller ikke. 4-5 stykker som er heldige.

Forskjellen fra Stord til Everton?

-       Nå spiller jeg med folk på min egen alder. Kanskje ikke så fysisk, men det er spillere som er hakket bedre. Her er alle for å satse, og alle vil det samme. På Stord så var det spillere i alle aldre, helt til nærmere førti-åra, som spilte fotball bare for gøy. Her er mye bedre fasiliteter, såklart.

Er du en av de som får kontrakt?

-       Det satser jeg på.

Hvem andre på laget ditt kan ta steget videre?

-       Det er mange gode på laget. Ellis Simms har kanskje vært best denne sesongen, og scora mange mål i tillegg.

Hva anser du som den viktigste årsaken til at du er der du er i dag?

-       Jeg har jo trent veldig mye. Litt flaks, kanskje? Jeg har alltid hatt lyst til å bli god. Men jeg har fortsatt langt igjen, så det er bare å jobbe på.

Hvem har betydd mest for deg i din oppvekst med fotball?

-       Det må være far og mor, samt bror. Far har alltid vært veldig interessert, og støttet på trening og kamp.

Hvordan er Liverpool som by?

-       Jo, jeg trives her. Jeg bor jo et stykke utenfor byen, men liker å komme inn til byen av og til. Det blir helst når jeg får besøk hjemmefra. Jeg er veldig god kompis med Edvard (Tagseth), som spiller på Liverpool U18. Vi drar noen ganger ned til byen ilag.

Veien videre? Har du satt deg noen mål for neste sesong, eller neste året?

-       Spørs jo litt om jeg får kontrakt eller ikke. Men om jeg får kontrakt, så er det å spille mest mulig med U23 etter jul. Neste sesong er det egentlig bare å få mest mulig spilletid. U23 er et veldig bra lag. De ligger på toppen av tabellen sin, og mange har allerede fått debut på A-laget. Broadhead (som scoret i sin debut mot Gor Mahia bodde faktisk på samme rom i samme vertsfamilie før meg).

Fins det en ny Wayne Rooney nedi rekkene?

-       Anthony Gordon må jeg si der. Han spilte jeg på lag med i fjor, og ble vel toppscorer i ligaen den sesongen. Han fikk et innhopp med Gor Mahia tidligere i sesongen.

Utenom fotball. Hva gjør du på da?

-       Jeg bor med en på laget, og ellers henger jeg med de på laget. Edvard og jeg finner ofte på ting. Går for det meste i Play Station. Lite FIFA, heller mer Fortnite. Helt grei i FIFA, ganske god i Fortnite.

Første du tenker på når du står opp om morgenen og siste du tenker på før du legger deg om kvelden?

-       Det går mye i fotball, såklart. Men utenom det, så har jeg en engel på nattbordet, som jeg fikk av mormor. Så jeg tenker ofte på mormor, og den engelen er som en lykke-engel.

 

Praten avrundes med fem kjappe:

Hva gjør du når du skal slappe av?

-       Spiller Fortnite.

Favorittmat her borte?

-       Dominos Pizza.

Hva savner du mest når du bur her?

-       Venner og familie.

Goodison Park eller Bramley Moore?

-       Bramley Moore

Favorittspiller/idol?

-       Luka Modric

Hva ønsker du deg til jul?

-       Ingen spesielle ønsker, men å komme hjem og kontrakt hadde vært fint.

 

Så da gjenstår det bare å se. Først om Iversen får kontrakt (som han får vite enten rett før eller etter jul), og om han blir en for framtiden til The Blues!

OG sånn btw: Vi har fått en inside information: Duncan Ferguson er ofte i treningsstudio og holder formen sin ved like…