Dags for FA Cup

Everton - Lincoln City (2-1)

  • 1-0, Ademola Lookman 12'
  • 2-0, Bernard 14'
  • 2-1, Michael Bostwick 28'

Da var det tid for et avbrekk fra Premier League, ettersom FA Cupen stod for tur. Dagens motstander var League 2 laget Lincoln City, et lag som ligger på første plass i ligaen og som nådde kvartfinalen i fjorårets FA Cup. Marco Silva gjorde en del utskiftninger, men satte et relativt sterkt Evertonlag på banen av respekt for dagens motstandere. 

Allerede etter 50 sekunder kom den første muligheten til Everton. Ademola Lookman mottok ballen ute på høyrekanten fra Bernard, og dro seg inn i banen før han avsluttet med venstrebeinet, men ballen gikk dessverre rett på oversiden av tverliggeren.  

Etter 11 minutter kommer dagens første mål. Leighton Baines får ballen høyt oppe på banen, og svinger ballen lekkert inn i boksen hvor Ademola Lookman har posisjonert seg på hjørnet av femmeteren, og setter hodet på ballen, som går over hodet på Lincolns keeper, og krysser streken rett før en forsvarer får reddet. Dermed 1-0 til Everton 

Så tar det bare 2 minutter før mål nummer to er i boks, og for et mål! Gylfi Sigurdsson sender en strålende pasning inn i boksen til Dominic Calvert-Lewin, som lekkert klarer å sende en stikker til Bernard mellom to forsvarere, brasilianeren takker for det med å lekkert chippe ballen over keeperen. 13 minutter spilt, og allerede 2-0! 

I det 20. spilleminuttet holder Ademola Lookman å sette sitt andre for dagen. Unggutten skjærer inn fra venstrekanten, og prøver å curle ballen i det lengste hjørnet, men ballen stryker utsiden av stolpen.. Lovende start av Lookman som har vært farlig frempå 3 ganger etter 20 minutter, hvorav den ene endte i nettet. Et par minutter senere holder Calvert-Lewin på å øke ledelsen. Spissen mottar ballen rundt midtstreken, dytter ballen på den ene siden av stopperen, og løper på den andre siden før han fortsetter løpet sitt med ballen, dessverre blir avslutningen reddet av keeper, og Everton ender opp med en corner.  

Etter å ikke ha skapt noen farligheter i kampen får Lincoln et frispark inne på Evertons banehalvdel. Ballen blir svingt inn i feltet, men Jordan Pickford reader det første forsøket, men på returen får Michael Bostwick stå alene og enkelt sette inn reduseringen. Stillingen til pause ble med det 2-1 

Andre omgang var i grunn en transportetappe uten de særlige mulighetene for noen av lagene. Innbytter Richarlison var farlig frempå i det 87 spilleminuttet, men ballen strøk utsiden av stolpen. Sigurdsson hadde tidligere i omgangen et farlig skudd på halvvolley fra utenfor sekstenmeteren, men Lincolnkeeper Josh Vicker leverte en god redning. 

En god opptreden fra League 2 laget Lincoln City, men Everton leverer i grunn nok en gang en skuffende opptreden til tross for seier og avansement. Forøvrig godt å se at James McCarthy er tilbake i kamptroppen, selv om det ikke ble noen minutter på den hardtarbeidende iren i dag

Dagens lagoppstilling: Jordan Pickford - Jonjoe Kenny, Yerry Mina, Kurt Zouma, Leighton Baines - Tom Davies(André Gomes fra 45'), Gana Gueye - Ademola Lookman, Gylfi Sigurdsson(Richarlison fra 80'), Bernard - Dominic Calvert-Lewin(Cenk Tosun fra 45')

Gule kort: Jonjoe Kenny(Everton)

Dagens Evertonian: Leighton Baines, solid defensiv og offensivt i dag. Assist til Lookman på 1-0 målet, og et godt samarbeid med Bernard gjennom kampen

Da er det bare å nyte helgen videre, og se frem til neste helgs oppgjør mot Bournemouth på Goodison Park. 
COYB
Lars B. Andersen