Back on track

Back on track

Everton - Fulham (3-0)
  • 1-0, Gylfi Sigurdsson 56'
  • 2-0, Cenk Tosun 66'
  • 3-0, Gylfi Sigurdsson 89'
Med unntak av kampen mot Rotherham hadde ikke Everton vunnet siden oppgjøret mot Southampton i den andre runden av Premier League i den andre serierunden. 4 serierunder mot henholdsvis Bournemouth, Huddersfield, West Ham og Arsenal, hvor oppgjørende mot Londonklubbene endte begge i nederlag. Tross nederlaget mot Arsenal, var det et offensivt og meget positivt Evertonlag som kjempet på Emirates forrige søndag. Da nyopprykkede Fulham kom på besøk i dagens oppgjør, skulle de blå nok en gang vise at de ville angripe og ikke legge seg bakpå.

Det var en første omgang uten de alt for store mulighetene, men det var Fulham som stod for de første sjansene, uten at Jordan Pickford ble særlig satt på prøve av André Schürrle og Aleksandar Mitrovic. Litt større prøvelse ble Fulhams sisteskanse Marcus Bettinelli satt på etter 18 minutters spill da Theo Walcott var på ferde. Høyrevingen klemte til fra utenfor sekstenmeteren, mot det lengste hjørnet. Bettinelli kommer seg godt ned, og returen når nesten frem til Dominic Calvert-Lewin.

Den andre store sjansen som det var verdt å merke seg i første omgangen kom ved bortelagets gullgutt. Jean Michel Seri sender en stikker forbi både Vietto og Schürrle, frem til Ryan Sessegnon, som fra hjørnet av femmeteren prøver å sette ballen i nettaket over Pickford, men dessverre for Fulham, treffer ballen treverket. Med det ble stillingen til pause 0-0 på Goodison Park. 

Det skulle ikke ta lang tid av den andre omgangen før Everton begynte å pøse på mot målet foran Gwladys Street. Etter bare fem minutter spiller Gylfi Sigurdsson igjennom Dominic Calvert-Lewin, som får et touch på ballen foran Odoi som blir løpende etter, og rett før Calvert-Lewin skal forsøke å overliste Bettinelli, blir han dyttet overende og Everton får med det straffespark. Dette straffesparket skulle Gylfi Sigurdsson ta seg av, men dessverre gikk det som det gikk ved et tilfelle under sommerens VM, nemlig at islendingen ikke klarte å få satt ballen i mål, ved at han satt straffesparket i tverrliggeren. 

Kun fire minutter senere skulle imidlertid islendingen få sin revansje. Etter litt småspill mellom Tom Davies, Sigurdsson og Jonoe Kenny, som ender opp med et innlegg fra høyrebacken, som blir klarert fra en Fulham supporter, finner ballen veien til Gylfi Sigurdsson på 17 meter. Han sier ikke nei takk, og curler ballen lekkert inn nede i det lengste hjørnet med venstre foten. 

10 minutter senere dukket "the fox in the box" opp, og noterte seg for sin første scoring for sesongen. Jonjoe Kenny slår en lekker ball oppover langs høyresiden til Theo Walcott, som chipper ballen fint inn i feltet til den tyrkiske innbytteren, Cenk Tosun. Han lar seg ikke be to ganger, og header inn sitt første mål for sesongen. Everton skulle ikke gi seg med dette. Kort tid før slutt mottok Bernard ballen ute på venstrekanten fra Gana Gueye. Han avanserte før han dro seg inn i banen og ventet på en fremadstormende islending. Bernard sender ballen videre, før Sigurdsson legger ballen til rett med en touch, og curler ballen lekkert inn i lengste hjørnet på det andre touchet. En skulle tro Gylfi Sigurdsson hadde lest sosiale medier den siste uke, hvor det har blitt klagd over for lite målpoeng fra islendingen, passer seg fint å svare med to fine mål i en 3-0 seier.

Lagoppstilling: Jordan Pickford - Jonjoe Kenny, Michael Keane, Kurt Zouma, Lucas Digne - Gana Gueye, Tom Davies(C) - Theo Walcott, Gylfi Sigurdsson(Morgan Schneiderlin fra 90), Richarlison(Bernard fra 88) - Dominic Calvert-Lewin(Cenk Tosun fra 55)

Gule kort: Christie, Odoi og Mitrovic(Fulham)
Dagens Evertonian: Idrissa Gana Gueye. Lucas Digne og Gylfi Sigurdsson kan også nevnes her.

Ha en fin helg videre!
COYB
Lars B. Andersen