3 deilige poeng i boks etter slitekamp!

Det var to jevne lag som skulle krige om 3 poeng under flomlysene på Goodison Park mandag kveld, da tabellnarboen Newcastle kom på besøk. Før kampen hadde Newcastle plassert seg på 10. plass med 41 poeng, poenget bak Everton på 9. plass. Og kampen ble som tabellposisjonen skulle tilsi, en jevnspilt kamp, hvor de store målsjansene uteble.

Første omgangen var i grunn en stillingskrig hvor ingen av lagene helt klarte å ta føringen i kampen. Newcastle holdt på å få en gedigen sjanse servert av Jordan Pickford, da et utspill traff foten på Kenedy og Ayoze Perez plukket opp ballen. Heldigvis for Everton, var avleveringen fra spanjolen mot Islam Slimani var for unøyaktig. Everton var også nære og ta ledelsen da en ball blir pumpet inn i boksen for Michael Keane header ballen på tvers av femmeteren, og der dukker kapteinen Phil Jagielka opp, men klarer dessverre ikke å skli ballen inn i mål. Dermed var stillingen halvveis 0-0.

2. omgangen skulle starte friskere, og det taktiske grepet av Sam Allardyce og trenerteamet, om at Theo Walcott og Yannick Bolasie skulle bytte side, skulle vise seg å fungere med en gang. Yannick Bolasie mottok ballen ute på høyresiden så vidt inne på bortelagets banehalvdel, da Seamus Coleman kommer på en overlap og drar med det venstreback Paul Dummett med seg og skaper et rom som den kongolesiske vingen utnytter til det fulle. Bolasie forserer og legger inn på bakerste stolpe der Theo Walcott dukker opp, etter en litt lei førsteberøring som går via beinet til DeAndre Yedlin, klarer engelskmannen omsider å breiside ballen i mål, og sender de blå opp i en 1-0 ledelse.

Denne ledelsen skulle vise seg å holde kampen ut, selv om Newcastle, regissert av innbytteren Dwight Gayle satte inn et stort trykk mot Evertonmålet. Like etter Gayle hadde kommet inn hadde han muligheten på bakerste stolpe etter en corner, men satte ballen over målet. På overtid var Newcastle nok en gang farlig frempå, og det ble svingt inn et farlig innlegg mot bakerste stolpe, men der dukket Seamus Coleman opp, og avverget i siste liten. Dermed ble det en 1-0 seier i denne mandagskampen, og vi går med det forbi Leicester på tabellen og ligger et poeng foran revene med en kamp mere spilt.

Kampen var forøvrig Leighton Baines' 400 kamp i Premier League, og leverte en god kamp i jubileet. Den engelske backen avsluttet kampen med bandasje rundt hodet etter å ha fått en trøkk i hodet mot slutten av kampen. Full av blod og vilje, sånn skal det være!

Lagoppstilling: Jordan Pickford - Seamus Coleman, Phil Jagielka, Michael Keane, Leighton Baines - Idrissa Gana Gueye, Morgan Schneiderlin(Tom Davies fra 52), Wayne Rooney - Yannick Bolasie(Dominic Calvert-Lewin fra 59), Theo Walcott - Cenk Tosun(Oumar Niasse fra 85)

Mål: Theo Walcott, 51'

Gule kort: Michael Keane og Idrissa Gana Gueye(Everton), Kenedy(Newcastle)

Dagens Evertonian: Theo Walcott

Neste kamp for Everton er førstkommende lørdag da vi tar en liten tur østover, og møter Huddersfield kl 16.

COYB


Lars B. Andersen