Å skrive i medgang er lettere

Jeg innrømmer lett at det er lettere å skrive når det er medgang, hva passer vel da bedre enn å vente til etter at storlaget Norwich gruset oss på hjemmebane i EFL-cupen? Hva forteller det oss? Det må du lese videre for å finne ut.

Vi har lagt bak oss et transfervindu og en bunnsolid serieåpning. Jeg skal ikke si at vi har hatt en revolusjon, men noen ting er lett å se at Ronald har satt sitt preg på. Det mest åpenbare er innsatsen og hvordan vi presser motstanderen. Der vi forrige sesong hadde luen i hånden, spesielt på midtbanen, er det i år mer helhjertet press der vi jobber sammen. Det gir resultater i at vi er vondere å spille mot og det kan gi gunstige brudd som vi kan bruke til kontringer. At vi øver på dødballer og defensiv organisering er en selvfølge, men etter 3 år uten det så gleder det selv et offensivt hjerte å slippe infarktfølelsen når motstanderen passerer midtstreken.
Vår nye venn Gana er en åpenbaring. Ikke nok med at han takler som besatt, men han evner faktisk å passere en mann og spille ballen fremover. Ser du det James McCarthy? Lær! Allerede vår beste spiller i år og perfekt i tospann med Gareth Barry. Gratulerer med 600 PL-kamper og takk for at du har fortsatt der du slapp etter fjorårssesongen.

Bolasie ser spennende ut, men det visste vi. Hans utfordring er å bli god på et jevnt nivå, eller blir han bare en ny Peter Beagrie. At han skal bli helt stabil forventes ikke, og starten har vært lovende.
Valencia? Du trenger ikke være rakettforsker for å skjønne at vi skulle hente en ny spiss i sommer og mislyktes i samtlige forsøk. Her er nødløsningen servert på et lånt fat. Null forventninger og skal vi være helt ærlig så bør alle krysse fingre for at han får minst mulig spilletid. Hvorfor?
Svaret er Romelu Lukaku. Jeg vet at jeg var midt i sommerens signeringer, men å få Romelu til å bli er like viktig som en ny stjernesignering. Nå er dyret i gang, pass på å mate ham tilstrekkelig.
Stekelenburg har vært solid hittil og det er kjekt med en keeper som en tilsynelatende kan stole på.
Ashley Williams er nesten like viktig som Gana. No-nonsense, knallhard og en ledertype som vi har savnet.

Hva sitter vi da igjen med? En bedre manager, bedre organisering og en styrket førsteellever. Flott. Det som skremmer meg er nivået på de nest beste. Ta en del av andrevalgene våre som eksempel: Funes Mori, Oviedo, Cleverley, Valencia/Kone. Nå er dette bare et knippe og det er sikkert mange som vil være uenige med meg i Funes Mori. Jeg synes de nevnte navn er milevis unna nivået, og med skader på utsatte posisjoner så er det skremmende nærme å få spilletid.
Det kan selvsagt skje at vi har medvind og unngår vesentlig med skader, men signalet vi fikk klart og tydelig fra Norwich-kampen var: vi må styrke oss i januar.
Etter en slik start ville det vært kjipt å avslutte med negativitet så la det bare være klinkende klart: pessimisten er forsiktig optimist i skrivende stund. Med samme innsats og lag som de første kampene i serien så skal poengfangsten bli svært bra fremover. Det gleder jeg meg til.
Geir L.